Το Δίστομο απ' την αρχαιότητα ( βλέπε προηγούμενο άρθρο για τον περιηγητή Παυσανία και για το πρωτοχριστιανικό οινοποιείο ) μέχρι σήμερα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την παραγωγή κρασιού εξαιρετικής ποιότητας λόγω ξηρού κλίματος αναγλύφου και εδάφους, που έχει να κάνει με ιχνοστοιχεία κι άλλους παράγοντες που είναι απαραίτητοι για ένα καλό κρασί και για την καλλιέργεια αμπελιών.
Το Διστομίτικο κρασί που τροφοδοτεί όλη την περιοχή, φημίζεται για την έντονη γεύση του, την ειδική επεξεργασία του και την χρωματική διαύγεια του.
Βέβαια υστερεί σε κάποια συναιτεριστική προσπάθεια διάδοσης του, εξ αιτίας πολλών παραγόντων που ελπίζω να πάψουν να το εγκλωβίζουν στα στενά όρια του, με την ανοχή βέβαια των παραγωγών!!!
Η ιστορία δεν αναιρείται όσο και να το θέλουν. Και όσο θα υπάρχουν μερακλήδες τόσο θα εκτιμάται και θα φημίζεται έστω και στα στενά όρια του.
Εικόνες
Στην πρώτη τρύγος σε κοφίνια στην θέση Βερβά εκεί που βρέθηκε το πρωτοχριστιανικό οινοποιείο.
Στην δεύτερη στίψιμο στέφλων πριν πολλά χρόνια σε κάποιο στενό του Διστόμου.
Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ειδικότερη αναφορά και φωτογραφικό υλικό.
Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ειδικότερη αναφορά και φωτογραφικό υλικό.
Mπράβο Θέμη, ωραίο το σχόλιο για το κρασί αλλά και οι Α/Μ φωτό εκπληκτικές. Περιμένω και τη συνέχεια.
ΑπάντησηΔιαγραφή