Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Εκδήλωση του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη Δίκη της Χρυσής Αυγής

Δίστομο, 4/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη Δίκη της Χρυσής Αυγής

«’Ενα χρόνο μετά την καταδίκη των νεοναζί: η δημοκρατία απέναντι στη νέα ακροδεξιά», ήταν το θέμα της εκδήλωσης/συζήτησης που διοργάνωσε ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας  για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η εκδήλωση για συμβολικούς λόγους πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού, στο Δίστομο, το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου 2021.

Αφορμή στάθηκε το βιβλίο του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Κωστή Παπαϊωάννου, με τίτλο «Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά: Από τον φασισμό στον μεταφασισμό: η δημοκρατία απέναντι στη νέα ακροδεξιά»

Στη συζήτηση που συντόνισε η δημοσιογράφος, κ. Ελευθερία Κουμάντου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, κ. Γιάννης Σταθάς, ο οποίος απηύθυνε και τον εισαγωγικό χαιρετισμό, η κ. Ιωάννα Μεϊτάνη, μεταφράστρια, συντονίστρια Σημείου για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς, ο κ. Αντώνης Μπούγιας, αρθρογράφος- ακτιβιστής, ο κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης, μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας, κ. Κωστής Παπαϊωάννου.

Ο Δήμαρχος

Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου