Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Εργοστάσιο Αγίου Νικολάου στο Δίστομο

Το Σάββατο 28 Αυγούστου στις 6:30΄π.μ. στο εργοστάσιο του Αγίου Νικολάου Διστόμου της εταιρείας Μυτιληναίος συνέβη ένα πολύ σοβαρό ατύχημα. Εργαζόμενος της δραστηριότητας των ανόδων πάνω στην προσπάθεια να ξεμπλοκάρει την εγκατάσταση ενός φίλτρου, έχασε μέρος του χεριού του.

Με βάση την ενημέρωση μας από τους συναδέλφους του εργαζομένου, το περιστατικό συνέβη σε ένα τμήμα, που έχει «περγαμηνές» στην εφαρμογή πρωτοποριακών ενεργειών για την ασφάλεια στην εργασία που ξεπερνούν τα όρια του εργοστασίου. Το ατύχημα αυτό όμως αποκαλύπτει τρύπα στην ασφάλεια που πρέπει να κλείσει άμεσα.

Ο συνάδελφος έπαθε το ατύχημα στην προσπάθεια να αποφύγει ένα πολύωρο σταμάτημα της παραγωγής. Στον καπιταλισμό που η ευημερία των δεκτών της παραγωγικότητας είναι ο στόχος, οι εργάτες ποτίζονται με αυτή την αντίληψη, που τους γίνεται και δική τους εμμονή. Αυτή είναι η βάση που περνά η εντατικοποίηση στην εργασία με εκούσιο τρόπο, και είναι πολλές φορές αιτία ακόμα και ατυχημάτων με τραγική κατάληξη.

Η ασφάλεια στην εργασία είναι μια δυναμική διαδικασία με στόχο «κανένα ατύχημα». Ο αγώνας των εργαζομένων για καλύτερες και ασφαλέστερες  συνθήκες εργασίας είναι διαρκής και είναι υποχρέωσή μας να επισημαίνουμε τους κινδύνους στο χώρο εργασίας, να παλεύουμε να δοθούν λύσεις με γνώμονα την ασφάλεια όλων των συναδέλφων.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο καλή ανάρρωση, χωρίς άλλες περιπλοκές και τον διαβεβαιώνουμε πως είμαστε δίπλα του.       


Για       το       Δ.Σ.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο   ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ              ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου