Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ - ''ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ''!



Μαθήματα Γευσιγνωσίας ελαιολάδου για αρχάριους,οδηγιες για την παρασκευη - μπροστα  στα ματια τους -  μιας  τεραστιας ελληνικης ''χωριατικης'' σαλατας 500 κιλων απο τα χερια 100 σεφ, αλλα και καλλιτεχνικα σκαλισματα λαχανικων ειναι μερικα απο τα ...γευστικα γεγονοτα που μπορουν  να απολαυσουν οι επισκεπτες της Α' Γιορτής του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού  που θα γινει το διημερο  Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος.
Δεκάδες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, κλαδικοί φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών, συμμετέχουν στην πρώτη Γιορτή που γινεται  με τον τίτλο “Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές”, οπου οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό και στα ΜΜΕ τα ελληνικης παραγωγης προϊόντα τους.
Την  γεματη  γευσεις και μυρωδιες τηςελληνικης γης εκδήλωση διοργανώνουν η «ΕΣΤΙΑ» - Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών και το ''Κίνημα Πολιτών - Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε'' Η εκδηλωση γινεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), ενω υπαρχουν πολλοι χορηγοι.
Πολλες εκδηλωσεις
Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων:
·                     η παρασκευή μιας τεράστιας ελληνικής σαλάτας από περιπου 100  σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων (Chefs Club of Greece), η οποία στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και σε Ιδρύματα
·                     Μαθήματα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου για αρχάριους
Τα μυστικά των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και τον γευσιγνώστη – χημικό Βασίλη Καμβύση.
·                     Δημιουργία μιας Υδρογείου με καλλιτεχνικά σκαλισμένα λουλούδια από λαχανικά και φρούτα, δημιουργίες των νέων σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την τεχνική των εκπαιδευόμενων σεφ.
·                     η παρουσίαση, από τη γαστρονόμο και συγγραφέα κα Μαρία Λόη, γευστικών συνταγών με τη χρήση παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης
·                     παρουσίαση προτάσεων για υγιεινό πρωινό με βάση ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα από διαφορετικές περιοχές της χώρας από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST.
Η εισοδος ειναι δωρεαν.
 ''Τρωμε ελληνικα!''
Η συμμετοχη Επιμελητηριων, Συνεταιρισμων, φορεων, επιχειρησεων και μεμονωμενων παραγωγων ειναι σημαντικη.Πρεπει να σημειωθει οτι  ενεργο ρολο παιζουν επισης τα παραρτηματα ή οι κινησεις πρωτοβουλιας που αναπτυσσονται πανελλαδικα γυρω απο τον συλλογο ''Κινημα Πολιτων - Κατανα λωνουμε ο,τι Παραγουμε'', που προωθει τα ελληνικα προιοντα διατροφης, ενδυσης, τουρισμου, ψυχαγωγιας, πολιτισμου κοκ - Ενδιαφερουσες πληροφοριες  για το Κινημα υπαρχουν στην ιστοσελιδα www.protimoellinika.gr.
 Αναλυτικα το προγραμμα:

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 30 & 31 ΜΑΙΟΥ 2011

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΙΟΥ

·                     9.00πμ – 11.00πμ
Παρουσίαση  ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST 
Προετοιμασία Ελληνικού Πρωινού από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από μέλη της ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (CHEFS CLUB OF GREECE) και τη γαστρονόμο και συγγραφέα ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ.

·                       11:00π.μ. – 12:00
Μαθήματα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου για αρχάριους
Τα μυστικά των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και τον γευσιγνώστη – χημικό Βασίλη Καμβύση.

·                       12.00 – 14.00μμ
Η ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ μαγειρεύει γευστικές συνταγές με παραδοσιακά προϊόντα της Ελληνικής γης.

·                     15.00μμ – 18.00μμ
Η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
Δημιουργία μιας Υδρογείου με καλλιτεχνικά σκαλισμένα λουλούδια από λαχανικά και φρούτα, δημιουργίες των νέων σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την τεχνική των εκπαιδευόμενων σεφ.

ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΙΟΥ

  •            12.00 – 16.00μμ
Παρασκευή μιας τεράστιας Ελληνικής σαλάτας 500 κιλών, από 100 σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, η οποία στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της εκδήλωσης και στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

  •           18.00μμ – 19.00μμ
1.Ανακοίνωση σύστασης Παραρτήματος CHEFS CLUB OF GREECE στην Αμερική με στόχο την προώθηση του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού.

2. Επίσημη ανακήρυξη των πρώτων μελών του Παραρτήματος της Αμερικής ως Φίλων της Λέσχης.

3. Ανακήρυξη της ΜΑΡΙΑΣ ΛΟΗ ως Παγκόσμιας Πρέσβειρας Γαστρονομίας από το CHEFS CLUB OF GREECE.

4. Βράβευση της καθηγήτριας Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής κας ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ για τη συνεπή μακρόχρονη προσφορά της στην προώθηση της ελληνικής διατροφής και των παραδοσιακών μας προϊόντων και ανακήρυξη της γαστρονόμου και συγγραφέως κας ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ ως Παγκόσμιας Πρέσβειρας της Ελληνικής Γαστρονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου