Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Τέλος και στην Κωμόπολη του Διστόμου η ''Πειραιώς''


Γράφει ο Λουκάς Δημάκας

ΤΕΛΟΣ – στα ''μουλωχτά'' – η Τράπεζα Πειραιώς στο Δίστομο, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τραπεζικό κατάστημα στην έδρα του Δήμου που εξυπηρετούσε επίσης το Στείρι και τον Οσιο Λουκά, όπως και παρά πολλούς κατοίκους και επαγγελματίες γύρω χωριών, λόγω της κομβικής του θέσης.Η δημοσιοποίηση του οριστικού λουκέτου έγινε «στα μουλωχτά» με αποστολή SMS σε ορισμένους μόνο πελάτες. Εγώ π.χ. πελάτης από πολλών ετών, όταν ακόμα ήταν Αγροτική, δεν ειδοποιήθηκα αν και ήμουν μέλος,της 3μελούς Επιτροπής εκ μέρους των συγκεντρωμένων κατοίκων που διαπραγματευτήκαμε με την ηγεσία της Τράπεζας στην Αθήνα τον Μάιο του 2016. Τότε που η μαζικότατη κινητοποίηση μπροστά στην Τράπεζα και οι άνω των 1.000 υπογραφές, ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ την Τράπεζα να ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ! Τότε πετύχαμε. Τώρα άλλους ενημέρωσε και άλλους όχι, προφανώς για ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !
Η Τράπεζα κινήθηκε ''μουλωχτά'' και για τον λόγο ότι στο SMS λέει ότι από τις …9 Ιουλίου δεν θα λειτουργεί η Τράπεζα στο Δίστομο ΠΑΡΟΛΟ που ήδη είχε βάλει λουκέτο δήθεν προσωρινά λόγω…κορονοϊού! ‘’Επιστράτευσε’’ τον COVID 19, για να παίξει το παιχνίδι της.
Ο Διευθυντής του καταστήματος Λιβαδειάς, ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ όπως,άλλες φορές, αλλά μεσαίο στέλεχος μου επιβεβαίωσε το οριστικό λουκέτο! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΩΣΤΟΣΟ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΤΟ ''ΑΤΜ''! Τέτοια απαξίωση προς μια κωμόπολη, έδρα Δήμου, με αρκετό τουρισμό / επισκέπτες λόγω Οσίου Λουκά και του Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, με πάρα πολλούς,επιχειρηματίες λόγω του Αλουμινίου και μεγάλο ποσοστό επίσης υπερηλίκων σε, Δίστομο και Στείρι που δεν θα καταφέρνουν στην ηλεκτρονική τραπεζική.
Τώρα,τον λόγο ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ έχουμε ως πολίτες να κινητοποιηθούμε, όπως το 2016 που είχε γεμίσει η Κάτω Πλατεία! 
Βεβαίως οφείλουν να κινηθούν η Δημοτική Αρχή, η Περιφέρεια και τα κόμματα με τους Βουλευτές τους και τα όργανά τους! Εδώ θα φανούν! 
Και ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που μέχρι τώρα ΑΝΕΧΕΤΑΙ τα λουκέτα, ΑΝΕΧΕΤΑΙ τις αυξήσεις στις συναλλαγές, ΑΝΕΧΕΤΑΙ εξευτελιστικά επιτόκια Καταθέσεων και υψηλά Δανεισμού, και ΑΝΕΧΕΤΑΙ την μη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων! Και όλα,αυτά όταν οι Τράπεζες ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ με τα δικά μας ΛΕΦΤΑ, τους φόρους μας. 
ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ, οταν θεμελίωσε έργο στον Δήμο μας, στον Άγιο Νικόλαο Διστόμου.
Θα δεχθεί ο κ Κ.Μητσοτάκης ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΞΕ-ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: