Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδοποιός Γιώργος Ζήκας

Πηγή/Αναδημοσίευση:CNN
Σε ηλικία 70 ετών έφυγε απρόσμενα από τη ζωή από ανακοπή, ο Θεσσαλονικιός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ζήκας, που έγραψε τη δική του ιστορία με μοναδικά τραγούδια και σπουδαίες συνεργασίες.
Ο Γιώργος Ζήκας γεννήθηκε στις 16 Μαΐου 1949 στη Θεσσαλονίκη. Σταμάτησε το σχολείο στην Γ’ Γυμνασίου και σε ηλικία 16 ετών έγινε σχεδιαστής μόδας. Μετά το στρατό άρχισε να φτιάχνει κοσμήματα. Στα 30 του χρόνια, έπεσε στα χέρια του τυχαία ένα μπουζούκι και άρχισε να σκαρώνει με αυτό τραγούδια.
Εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή το 1985. Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν ο άνθρωπος που τον έσπρωξε στη δισκογραφία όταν άκουσε μια κασέτα του στο κατάστημα της Λύρα στην οδό Τσιμισκή και τον παρότρυνε να κυκλοφορήσει τα κομμάτια.
Πρώτη του εμφάνιση στη δισκογραφία, ήταν ο δίσκος «Με τα φεγγάρια χάνομαι» όπου έκανε την πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση και η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Συνεργάστηκε επίσης, σε αξιομνημόνευτες δουλειές, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τη Μαριώ, το Γιώργο Νταλάρα, τον Κώστα Μακεδόνα, το Λευτέρη Ζερβουδάκη, τη Σοφία Παπάζογλου και την Κατερίνα Κούκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: