Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Δελτίο Τύπου - Ρηματική διακοίνωση στο Βερολίνο για τις γερμανικές αποζημιώσεις



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 4/6/2019


«Ρηματική διακοίνωση στο Βερολίνο για τις γερμανικές αποζημιώσεις»


Κατόπιν οδηγιών της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βερολίνο επέδωσε σήμερα στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών Ρηματική Διακοίνωση, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση καλεί την γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η διπλωματική αυτή ενέργεια έλαβε χώρα σε συνέχεια της σχετικής συζήτησης σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στις 17 Απριλίου, και σε εκτέλεση της απόφασης που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία, λαμβάνοντας υπ΄όψιν το Πόρισμα – Έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας.
Υπενθυμίζεται πως μετά από την αποδοχή του Προέδρου της Βουλής, κ. Νικολάου Βούτση, της πρότασης του βουλευτή Βοιωτίας, Νίκου Θηβαίου, για την συνδρομή της Βουλής στην αναβάθμιση του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο, οι διαδικασίες προχωρούν με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου Μουσείου και τη διάσωση της Ιστορικής Μνήμης.


Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: