Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Το 6ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου και τα Σχολεία του Ακραιφνίου Βοιωτίας, στο Δίστομο για προσκύνημα


Από το Χαϊδάρι, όπου από το "Μπλοκ 15" του ομώνυμου στρατοπέδου ξεκίνησε τις προάλλες ο Δρόμος Θυσίας μέχρι το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στην μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Ναζί, ήρθαν σήμερα στο Μαρτυρικό Δίστομο περίπου 200 μαθητές του τοπικού 6ου Γυμνασίου.
Παραμονές της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου αυτού του Χαϊδαρίου έκαναν το μάθημά τους για την εθνική επέτειο "βιωματικά", πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και προσκύνημα στο Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου. 
Ήταν μια πολύ συγκινητική και διδακτική εμπειρία για τους όλους, είπε βγαίνοντας ένας,από τους μαθητές- ενώ αρκετοί φωτογραφήθηκαν μπροστά στο πορτραίτο της Μαρίας Παντίσκα.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και όσο το ένα ενημερωνόταν και ξεναγούνταν στο Δίστομο, το άλλο επισκεπτόταν το ονομαστό Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά που ανήκει και αυτό στο ίδιο Δημοτικό Διαμέρισμα.
                                                        ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ!
Νωρίτερα σήμερα επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου-Λυκείου Ακραιφνίου Βοιωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: