Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ "ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ" ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ



Κλείσιμο τμημάτων, υπεράριθμα τμήματα, «εξορθολογισμός προσωπικού»...Αρκετά πια  με την κανονικότητα τους!! 
Οι εκπαιδευτικοί  και οι μαθητές μας δεν είμαστε αριθμοί!
Αγώνας τώρα για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών!
Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζεται κανονικά! Στη «μεταμνημονιακή εποχή» και στην επιστροφή στην «κανονικότητα», που συνεχίζεται το διαρκές μνημόνιο για την Παιδεία, με όλους τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους σε ισχύ, επανέρχεται ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ το ζήτημα για το κλείσιμο των λεγόμενων εκατοντάδων "ολιγομελών" τμημάτων, το στοίβαγμα των μαθητών σε τμήματα 27-29 μαθητών, την εξοικονόμηση προσωπικού με την κινητικότητα των εκπαιδευτικών.

Χαρακτηριστικά  έκλεισε "ολιγομελές" τμήμα προσανατολισμού στο ΓΕΛ Σχηματαρίου και ο τομέας δομικών και η ειδικότητα ηλεκτρονικών στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, κλείνουν  "ολιγομελή" τμήματα στο Δίστομο και στην Αράχοβα, δεν εκρίνεται η Α Λυκείου του Εσπερινού ΕΠΑΛ Λιβαδειάς αναγκάζοντας τα παιδιά λαϊκών οικογενειών είτε να  αλλάξουν ειδικότητα, είτε να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν την ειδικότητα που επιθυμούν, προφανώς με μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος, είτε στη χειρότερη περίπτωση να εγκαταλείψουν το σχολείο. Αντίστοιχες καταγγελίες για κλείσιμο τμημάτων ακόμα και σχολείων έγιναν από εκπαιδευτικούς και ΕΛΜΕ όλης της Ελλάδας (ΕΛΜΕ Χίου, ΕΛΜΕ Β' Αν. Αττικής, Αιτωλοακαρνανία, Ελευσίνα, Αρκαδία, Μαγνησία κ.α.). Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΕΛΜΕ Βοιωτίας δεν έχει προβεί σε διαμαρτυρία  για το κλείσιμο των τμημάτων και μέχρι σήμερα δεν έχει καταγγείλει το κλείσιμο των τμημάτων και τις συγχωνεύσεις.
Συγχρόνως το υπουργείο εφαρμόζοντας τον νόμο για τους 28 μαθητές σε κάθε τμήμα έχει οδηγήσει στο στο στοίβαγμα των μαθητών (ακόμα και στις κατευθύνσεις) σε μεγάλα τμήματα και την απογύμνωση των σχολείων από εκπαιδευτικούς (Βοιωτία, Κυκλάδες, Ημαθία, Ρέθυμνο, Κεφαλονιά, Έβρος, Ξάνθη Δωδεκάνησα κα). Στην ίδια γραμμή το Υπουργείο και η διοίκηση στην Βοιωτία προωθούν τις συγχωνεύσεις τμημάτων με 28-29 μαθητές στα σχολεία της Λιβαδειάς, της Θήβας, του Σχηματαρίου (ακόμα και με μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες) .
Συνάδελφοι, κανένα συμβιβασμός με τη μιζέρια! Είναι ίδια η πολιτική που πετσοκόβει τις κοινωνικές παροχές, τους μισθούς και τις συντάξεις, που δίνει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο μ' αυτήν που συνθλίβει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών!
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
Τα τμήματα προσανατολισμού στα ΓΕΛ, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών κι όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών.
Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων με πλήρη στελέχωση.
Μέγιστο όριο 20 μαθητές στα τμήματα - 15 στις ομάδες προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια.
Kαλούμε τους διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην αποδεχτούν αυτά τα σχέδια, τους αιρετούς και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μην νομιμοποιήσουν τα κυβερνητικά σχέδια.
Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο και στις απολύσεις αναπληρωτών. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ με άμεση μονιμοποίηση 25 χιλιάδων αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια
Να ξεκινήσει άμεσα η ενισχυτική διδασκαλία
Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
 Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους. 
Δεν θα κάνουμε πίσω από το δικαίωμα των μαθητών των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να ακολουθήσουν απρόσκοπτα την κατεύθυνση και την ειδικότητα που έχουν επιλέξει, στο δικαίωμα μαθητών και εκπαιδευτικών να κάνουν μάθημα με σύγχρονους παιδαγωγικά όρους!
Μόνος δρόμος είναι μέσα από το σωματείο να οργανώσουμε  κινητοποιήσεις δυναμικά μαζί με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: