Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Με το έργο ''Λευκές ανάσες'' συνεχίζεται το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Δίστομο


Φτάσαμε αισίως στην μέση του φεστιβάλ μας και ως εκ τούτου η τέταρτη ομάδα που διαγωνίζεται σήμερα,είναι μια ομάδα του νομού μας.
Η θεατρική ομάδα του Ορχομενού «Οιπότες του Θεάτρου» έρχονται απόψε να μας παρουσιάσουν ένα διαφορετικό έργο,μια σύνθεση κειμένων σε σκηνοθεσία Γιώργου Χουλιάρα με τίτλο «Λευκές Ανάσες».

Λίγα λόγια για το έργο.
5 Μονόλογοι που αναδύουν την ψυχή των ηρώων. Το προσωπικό βίωμα του καθενός γιγαντώνεται επί σκηνής καθώς τους έχει ωθήσει σε μία δυσβάσταχτη πραγματικότητα οδηγώντας τους στον εγκλεισμό.
Η Ευδοκία βιώνει τη μοναξιά καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της, ζει απομονωμένη παλεύοντας με τον εαυτό της.
Η Ελένη είναι μια κακοποιημένη γυναίκα που παραλληλεί ανάμεσα στη βία του παρελθόντος και στην παρούσα πραγματικότητα την οποία αδυνατεί να αντιληφθεί.
Η κυρία Χαρίκλεια βρίσκεται στη δύση της ζωής της. Η δύναμη του σώματος και του μυαλού της την έχουν εγκαταλείψει. Οι σκέψεις της εκφράζονται άτακτα και αφορούν τόσο το παρελθόν όσο και το τώρα.
Η Μαριλένα δεν αποδέχτηκε ποτέ τον εαυτό της και την εμφάνισή της. Έτσι,βρήκε έναν τρόπο διαφυγής από τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής της.
Ο ρόλος του Γιώργου αποτελεί τον συνδετικό κρίκο όλων των μονολόγων του έργου. Το πρόσωπό του είναι το σημείο αναφοράς των πρωταγωνιστριών.
Ο μονόλογός του είναι και το φινάλε. Ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του έργου καθορίζεται από την επαγγελματική του ιδιότητα (ψυχίατρος), στο τέλος την αποδύεται και μονολογεί με σαρκαστική διάθεση για τη σχέση των δύο φύλων.

Ώρα έναρξης 21:00 στο αμφιθέατρο Μαυσωλείου Διστόμου.
Σας περιμένουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: