Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!
ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ αποτελέσματα με ενθαρρυντικές προοπτικές πέτυχε η τριμελής Ομαδα Σκακιού του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ που πήρε μέρος στα Πανελλήνια Ομαδικά και Ατομικά Πρωταθλήματα Μαθητών-τριών 2018 που διοργανώθηκαν από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου.
Το Δίστομο εκπροσώπησαν οι μαθητές ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΤΡΟΓΙΑΝΝΟΣ, ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΟΤΡΟΓΙΑΝΝΟΣ και ΛΟΥΚΑΣ ΓΑΜΒΡΙΛΗΣ.
Επικεφαλής ήταν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου Γιάννης Γαμβρίλης και μαζί του ο γονέας Τζίμης Κοτρόγιαννος.
Συνολικά στους αγώνες που έγιναν το 3ήμερο 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου, στο Περιστέρι, συμμετείχαν 100 ομάδες Σχολείων και περί τους 1.800 μαθητές όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης. Στους προκριματικούς μαθητικούς αγώνες σκακιού που έγιναν ανά Περιφέρεια σε όλη τη χώρα υπολογίζεται ότι έλαβαν μέρος περίπου 15.000 παιδιά! 
Οι αγώνες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές ακόμα και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο και μέσα από αυτούς θα βγουν οι μελλοντικοί Πρωταθλητές που θα στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες του Ελληνικού Σκακιού.
Κάθε παιδί συμμετείχε σε 9 αγωνες- τα Διστομιτόπουλα είχαν αρκετές νίκες
Ωστόσο, παρά την ανταγωνιστική μορφή του παιχνιδιού που βγάζει είτε από τεχνική είτε λόγω χρόνου, βγάζει νικητή, οπως λένε και οι επίσημοι διοργανωτές, η εκδήλωση ''είναι μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά και η ευχή ήταν να κερδίσουν όλα, λες κι είναι όνειρο, όλες τις παρτίδες – και να χαρούν!''.
Και έτσι έγινε, αφου πέραν των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων που είχε η Ομάδα του Διστόμου, η συμμετοχή ειναι που μετράει !
Μερικά στοιχεία από την διοργάνωση:
– Η τρεις φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων Σταυρούλα Τσολακίδου έλαβε μέρος στο Ομαδικό Πρωτάθλημα με το 1ο Λύκειο Καβάλας.
– Στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, ταυτόχρονα με τους αγώνες διεξήχθησαν επίσης αγώνες επίδειξης blind.
– Οι συνοδοί σκακιστών- μαθητών και οι επισκέπτες παρακολουθήσαν παράλληλες εκδηλώσεις και συζητήσεις.
– Η γνωστή σκακίστρια και διαιτήτρια Μαριάννα Παγκαλή, ζωγράφισε σκακιστικά και άλλα θέματα σε χαρτί και άλλα υλικά, μαζί με τα παιδιά των Νηπιαγωγείων και των πρώτων τάξεων των δημοτικών σχολείων.
– Υπήρχει πρόβλεψη για ζωντανή μετάδοση μέσω ίντερνετ παρτίδων από το Ομαδικό και Ατομικό Λυκείων και Γυμνασίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: