Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Παρουσίαση βιβλίου της συμπατριώτισσάς μας Γεωργίας Κρητικού-Κωσταγιάννη, στο ''Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού''

Την παρουσίαση του βιβλίου της καθηγήτριας και συγγραφέως Γεωργίας Κρητικού - Κωσταγιάννη ''Μύθοι από τους Διαλόγους του Πλάτωνα'', συνδιοργανώνουν ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου και η Διοικούσα Επιτροπή του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 ώρα 6.30 μ.μ, στην αίθουσα προβολών του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού.
Προλογίζει η Φιλόλογος κ. Δήμητρα Σκαύδη και ομιλητής είναι ο ποιητής κ. Δημήτρης Φαφούτης, ενώ θα μιλήσει και η ίδια η συγγραφέας.
Πρόκειται για το 3ο βιβλίο της Γεωργίας Κρητικού - Κωσταγιάννη (Εκδόσεις Βεργίνα), ένα βιβλίο που αναφέρεται στο έργο του Πλάτωνα και παρουσιάζονται κάποιοι μύθοι από το έργο του, σε ελεύθερη λογοτεχνική απόδοση.
Ο Πλάτωνας με αυτή την ενσωμάτωση των μύθων μέσα στο φιλοσοφικό του έργο, με τρόπο ζωντανό και παραστατικό, επιστρατεύει τις απεριόριστες δυνατότητες της φαντασίας, για να φωτίσει κάποια γνωστικά κενά. Οι μύθοι αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα, για να πλησιάσει ο αναγνώστης τη φιλοσοφική του σκέψη. Και η παρουσίαση είναι ελεύθερη απόδοση, ώστε να γίνεται εύκολα κατανοητό το νόημά τους.
Η φιλόλογος και συγγραφέας Γεωργία Κρητικού – Κωσταγιάννη υπηρέτησε, στην αρχή της καριέρας της, στο Γυμνάσιο Διστόμου για τρία χρόνια ενώ στη συνέχεια δίδαξε στο Γυμνάσιο της Παραλίας Διστόμου μέχρι την συνταξιοδότησή της
Επίσης δίδαξε στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Βοιωτίας καθώς και Ιστορία και λογοτεχνία και σε ομάδες γυναικών του Διστόμου κατά τα έτη 2005 και 2006, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.
Έχει γράψει - και συνεχίζει να γράφει - διηγήματα και άλλα πεζά κείμενα που δημοσιεύει σε περιοδικά , συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρονικών, και σε εφημερίδες .
Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Ξενοφώντα Αναπτυξιακές Προτάσεις για Πειραιά και Λαύριο. Πόροι ή περί Προσόδων», εκδόθηκε το 2006 από τις εκδόσεις Φιλιππότη.
Το διήγημά της «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, ιστορία μιας κλοπής» ειναι το 2ο βιβλιο της και σε αυτό γίνεται λεπτομερής παρουσίαση των γλυπτών του Παρθενώνα. Το βιβλίο αυτό βραβεύτηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό από την Ελληνική Πρεσβεία της Αργεντινής της Μορφωτικής Οργάνωσης ΝΟΣΤΟΣ, το 2010.

Σας περιμένουμε!

Το Δ.Σ. του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου και η Διοικούσα Επιτροπή του Μουσείου ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ Διστόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: