Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Λιβαδειάς του ΚΚΕ

Η φετινή χρονιάτικη συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Λιβαδειάς του ΚΚΕ, συνέπεσε με τα εκατόχρονα της ίδρυσης του ΚΚΕ. Φίλοι και μέλη του κόμματος παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στο κέντρο «Γιούλας» το μεσημέρι της Κυριακής 21 Γενάρη.
Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία του Γραμματέα της οργάνωσης, σ. Κοτρόγιαννου Γιώργου (παρατίθεται στο τέλος).
Στη συνέχεια άρχισε το γλέντι με μουσική και λαϊκό-δημοτικό τραγούδι από τοπικό συγκρότημα που κράτησε μέχρι το βράδυ.
Η ομιλία του σ. Γραμματέα
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ
ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ
Η νέα χρονιά, το 2018, είναι η χρονιά που το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης, 100 χρόνια αγώνων και θυσιών.
Είναι η χρονιά κορύφωσης του γιορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματός μας, του τιμημένου και ηρωικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.
Στην  Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100χρονα που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή με τον ριζοσπάστη μεταξύ άλλων αναφέρει
“Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα αγώνων και θυσιών παραμένοντας το μόνο πραγματικά νέο κόμμα της ελληνικής κοινωνίας, γιατί είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο”.
Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ,
διδασκόμαστε εμπνεόμαστε από κάθε ηρωική σελίδα της 100χρονης ιστορίας μας.
Με όπλο αυτά τα διδάγματα, προχωράμε μπροστά, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε στο βασικό καθήκον που θέσαμε με το 20ο Συνέδριό μας, το καθήκον της ισχυροποίησης του ΚΚΕ.
Ισχυρό ΚΚΕ ώστε το Κόμμα μας να γίνει ικανό, να ηγηθεί της πάλης της εργατικής τάξης και όλου του λαού,
για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας σε αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία.
Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατυμπανίζει  ότι “το 2018 θα είναι για όλους μια χρονιά ορόσημο – μια χρονιά σταθμός”!..  και σερβίρει το γνωστό αφήγημά της περί δήθεν τέλους των μνημονίων, της δίκαιης ανάπτυξης που τάχα θα ωφελήσει όλους και την εργατική τάξη, το λαό και τους εκμεταλλευτές του.
Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση τα δίνει όλα για να είναι το 2018 χρονιά – ορόσημο για το κεφάλαιο.
Όσο για την εργατική τάξη, το λαό, θα συνεχίζει να ματώνει για να ανακάμπτουν τα κέρδη του κεφαλαίου, για να πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι που απαιτεί η επιτροπεία και τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ.
Θα συνεχίζει να ματώνει τον λαό γιατί τελικά αυτό απαιτεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Κι αν περισσεύει κανένα ψίχουλο από το ξαναμοίρασμα της φτώχιας  το “κοινωνικό κράτος” του κ. Τσίπρα θα το δίνει στον εργατόκοσμο μαζί με τις υποσχέσεις πως αν κάνετε υπομονή αν περιμένετέ την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων από το ξεζούμισμα μας δηλαδή και μπορεί να πάρετε κάτι.
Το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμε να που ψηφήσανε στην βουλή για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, φόρτωσε με νέα μέτρα που θα πέσουν στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού μας .
Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά κοροϊδεύει όταν λέει ότι δεν πάρθηκαν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα.
Ξέχασε ότι ο προϋπολογισμός του ‘18 περιλαμβάνει νέα φοροληστεία, νέες περικοπές σε κοινωνικές παροχές, νέα μείωση σε κοινωνικές δαπάνες.
Ξέχασε ότι έχει ήδη ψηφίσει ένα συμπληρωματικό μνημόνιο, μέτρα που έχουν ήδη νομοθετηθεί και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2018, το 2019, το 2020 και δεν έχει σταματημό
Και σε όλα αυτά θα προστεθούν, νέες ιδιωτικοποιήσεις, επιπλέον τσεκούρι σε οικογενειακά επιδόματα, πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών.
Και μαζί με όλα τα υπόλοιπα αντιλαϊκά, έβαλε και  στο στόχαστρο το πιο ιερό δικαίωμα της εργατικής τάξης, αυτό της απεργίας.
Δικαίωμα που δεν τόλμησαν να αγγίξουν, παρά τη λύσσα και το μίσος τους απέναντι στους ταξικούς εργατικούς αγώνες, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας, από μόνη της, είναι η απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αδίστακτη. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Υλοποιεί βήμα το βήμα την αποστολή που έχει αναλάβει για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, αφού αμέσως μετά τα μέτρα της 3η αξιολόγηση αρχίζει η 4η, όπου πάλι η κυβέρνηση έχει να περάσει λέει, άλλα 82 προαπαιτούμενα, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέχρι τον Αύγουστο.
Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Μαζί με το δήθεν τέλος των μνημονίων και της τάχα δίκαιης ανάπτυξης η κυβέρνηση συμπληρώνει το αφήγημά της με το στόχο της γεωστρατηγικής υποτιθέμενης αναβάθμισης της χώρας.
Και λέμε υποτιθέμενης, γιατί ο στόχος αυτός βέβαια, δεν αφορά ούτε στην ειρήνη, ούτε την αλληλεγγύη των λαών.
Αφορά μόνο στην αναβάθμιση της συμμετοχής της Ελλάδας, δηλαδή του ελληνικού κεφαλαίου, στους ανταγωνισμούς, στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, στη μοιρασιά των αγορών, στο πλιάτσικο που ήδη συντελείται στις πλάτες των λαών με θύμα πάλι τον ελληνικό λαό και τη νεολαία.
Άλλωστε η εξωτερική πολιτική είναι συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής.
Δεν γίνεται να έχεις πολιτική υπέρ των λαών, τη στιγμή που πρώτα και κύρια ματώνεις το δικό σου λαό.
Τι αλήθεια επιδιώκουν;
Επιδιώκουν αξιοποιώντας και τους τριγμούς που τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν στις σχέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ με την Τουρκία, να γίνουν αυτοί οι σημαιοφόροι τους στην περιοχή…
Και ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ επιδιώκει να προωθήσει και το λεγόμενο Σκοπιανό ζήτημα, ζήτημα το οποίο συνδέεται με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ τον προσεχή Ιούνη.
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που τους έπιασε η πρεμούρα να λυθεί το ζήτημα του ονόματος με τη γειτονική χώρα.
Και πάνω σ’ αυτό βέβαια, καμιά αντιπαράθεση δεν υπάρχει με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού είναι κι αυτά κόμματα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Το αντίθετο μάλιστα.
Το ΚΚΕ, σ’ αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, παλιότερα του ΣΥΝ, που φιγουράριζε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, είναι το μόνο κόμμα που εδώ και χρόνια έχει ξεκάθαρη θέση:
Σε μια διαπραγμάτευση για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνεται με οποιονδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία και όποια παράγωγά του, αυτό θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός.
Να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών.
Όμως, οι κυβερνώντες τα κάνουν όλα αυτά κυρίως γιατί επείγονται να ανταποκριθούν στην απαίτηση των Αμερικάνων για άμεση επίλυση του ονόματος, ώστε το κράτος της ΠΓΔΜ να μπει στο ΝΑΤΟ τον Ιούνη. Για το ΝΑΤΟ τους έπιασε η πρεμούρα. Για την αστική τάξη και τα συμφέροντα των επενδύσεών της στην ΠΓΔΜ, τους έπιασε η πρεμούρα και όχι για τα συμφέροντα του ελληνικού ή του γειτονικού μας λαού.

Συντρόφισσες και σύντροφοι
φίλοι και φίλες

Οι συνθήκες απαιτούν να δώσουμε  όλες μας τις δυνάμεις μας για να φωτίσουμε τη διέξοδο προς όφελος του λαού, που είναι η αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι η εναλλαγή των κομμάτων στην αστική διακυβέρνηση.
Με όλη τη δράση μας φτιάχνουμε προϋποθέσεις αντεπίθεσης, με την πιο σοβαρή και σίγουρη για αυτήν την υπόθεση προϋπόθεση.
Να δυναμώνει οργανωτικά το ΚΚΕ και πρώτα απ' όλα στην εργατική τάξη.
Είναι ώρα συγκέντρωσης δυνάμεων και πάλης με περιεχόμενο ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις τους.
Σχέδιο, οργάνωση και δυνατό ΚΚΕ στους τόπους δουλειάς
Με σχέδιο και οργάνωση που θα στηρίζεται πρώτα απ' όλα σε γερές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στους κλάδους στρατηγικής σημασίας,
Και ταυτόχρονα, με αύξηση της επιρροής και της οργάνωσης στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της πόλης, στους μικρούς αγρότες, στους χώρους μόρφωσης της νεολαίας, τους χώρους συγκέντρωσης των νέων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
Η υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής εξόρμησης Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου με την συμβολή της Κομματικής Οργάνωσης Στερεάς- Εύβοιας και τη ΤΕ Λιβαδειάς όπου έφτασε στο 157% του πλάνου της  ήταν σημαντική.
Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής επιβεβαιώνει και ενισχύει τους δεσμούς του ΚΚΕ με το λαό της περιοχής, που ενισχύει με το υστέρημά του τη δύναμη που μάχεται για το δίκιο του, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Η ενίσχυση του ΚΚΕ με όλους τους τρόπους, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια, για τη συσπείρωση γύρω από το Κόμμα των φίλων και οπαδών, λαϊκών ανθρώπων που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα, αλλά αναγνωρίζουν στο πρόσωπο των κομμουνιστών τη μαχητικότητα, την ανιδιοτέλεια, τη συνέπεια λόγων και έργων.
Η φετινή οικονομική εξόρμηση για την Οργάνωση της Αν. Στερεάς- Εύβοιας αποτέλεσε συνέχιση και κορύφωση της προσπάθειας το Κόμμα να αποκτήσει το δικό του σπίτι, τα δικά του ιδιόκτητα γραφεία, στην έδρα της περιοχής στη Χαλκίδα.
Δόθηκε μεγάλη μάχη ώστε να εκπληρωθεί η ηθική δέσμευση που έχουμε αναλάβει σε παλιούς συντρόφους και αγωνιστές, που πολλοί από αυτούς δεν είναι σήμερα στη ζωή, που με αμέτρητες θυσίες συνέβαλλαν για τους σκοπούς του ΚΚΕ, που συνέβαλλαν καθοριστικά και με υλική προσφορά για να αποκτήσει το Κόμμα το δικό του σπίτι στη Χαλκίδα.
Ο μεγάλος αυτός στόχος επιβεβαίωσε τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά της αυτοθυσίας και της προσφοράς. Κινητοποίησε ευρύτερες δυνάμεις των φίλων και οπαδών του Κόμματος, συγκίνησε λαϊκούς ανθρώπους που αναγνωρίσαν στην πράξη τη σημασία αυτού του στόχου και συνέβαλλαν με κάθε τρόπο.
Είμαστε σε θέση σήμερα από αυτό το βήμα, να ανακοινώσουμε ότι ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε! Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Κομματική Οργάνωση προχωρά στην απόκτηση των νέων γραφείων ολοκληρώνοντας όλες τις νομικές διαδικασίες.
Τα γραφεία του Κόμματος,  θα αποτελέσουν κέντρο συσπείρωσης, οργάνωσης και αγώνα, αλλά και δημιουργίας καθώς φιλοδοξούμε να διαμορφωθεί πολυχώρος πολιτισμού και νεανικής δημιουργίας.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να υπάρχει η δυνατότητα τους αμέσως επόμενους μήνες να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου με τις απαραίτητες εργασίες και καλούμε για συμβολή σε είδη αναγκαία και εθελοντική εργασία όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος που μπορούν να προσφέρουν.
Το 2018, η χρονιά που το Κόμμα μας γιορτάζει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του, θα είναι και η χρονιά που στη Χαλκίδα θα έχει το δικό του σπίτι, που όπως έχει ανακοινωθεί θα πάρει το όνομα του Θύμιου Καψή- Καπετάν Ανάποδου.
Τα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν θα είναι αντάξια της μεγάλης και βαριάς ιστορίας των 100 χρόνων του Κόμματός μας.
Κλείνοντας έναν αιώνα αγώνων και θυσιών
Έναν αιώνα που το κόμμα μας βάδισε σε δύσκολους δρόμους σε απάτητα μονοπάτια και δεν λύγισε ποτέ
Έναν αιώνα  τώρα όπου  τα μέλη οι οπαδοί οι φίλοι του ΚΚΕ κρατάνε ψηλά την σημαία για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: