Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!



Άλλο ένα σχολείο από την περιοχή μας, το Γυμνάσιο Αλιάρτου, διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή στο Δίστομο : Οι μαθητές του επισκέφθηκαν το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και ενημερώθηκαν για το χρονικό της Σφαγής των 228 κατοίκων του Διστόμου από τα γερμανικά, ναζιστικά, στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944.
Πολλοί εκπαιδευτικοί από την περιοχή της Βοιωτίας και των όμορων νομών - αλλά και γενικότερα- έχουν ενημερωθεί στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων, συνεδρίων και ημερίδων, είτε των υπηρεσιών του Υπ. Παιδείας είτε άλλων υπουργείων , όπως πρόσφατα του Υπ. Πολιτισμού, για τις δυνατότητες διοργάνωσης εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Μαρτυρικό Δίστομο,και για την παρουσίαση θεμάτων που σχετίζονται με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την εγκληματική δράση των ναζί, την αξία της ειρήνης, τον αγώνα διεκδίκησης από την Γερμανία επανορθώσεων κ.α.
Επίσης η επίσκεψη στο Δίστομο συνδυάζεται από πολλά σχολεία , φορείς κλπ με ξενάγηση και στο παρακείμενο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπως και με προσκύνημα στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά, της ''Αγιά Σοφιάς της Ρούμελης''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: