Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση για τους ασυνείδητους που εγκαταλείπουν σκυλιά στο Δίστομο και στα πέριξ

Χρόνια πολλά σε όλους .
Δυστυχώς το αποφύγαμε πολύ καιρό να δημοσιοποιήσουμε την δράση 4-5 πολιτών απο το Χωριό πρός όφελος και για τη προστασία κυρίως 6-7 αδέσποτων που ειχαν εγκατασταθεί στις πλατείες του Διστόμου .
-Για την ασφάλεια και μόνον αυτών των ψυχών δραστηριοποιήθηκαν αυτά τα άτομα επειδή αγάπησαν τα συγκεκριμένα σκυλάκια ...
( ο νόμος μιλάει καθαρά για επανατοποθέτηση αυτών των σκύλων μετα την επίσκεψη στον κτηνίατρο , στο χώρο περισυλλογής τους απο την εκάστοτε Δημοτική αρχή )
- Στο Δίστομο δεν υπάρχει καμία φιλοζωική οργάνωση και ούτε κατα διάνοια δεν υπήρχε η σκέψη να φροντίζουμε ολα τα αδέσποτα του Δ.Δ.Α.Α
-Κάποιοι στον ΔΗΜΟ το έχουν αντιληφθεί λάθος το όλο θέμα - ισως κάνουν πολιτική - και παρουσιάζουν ώς « έργο » το συγκεκριμένο κατάλυμα των αδέσποτων σε σημείο να μας ρωτάνε συμπολίτες πότε μπορούν να μας φέρουν κάποιο κουτάβι η μεγαλύτερο σκυλί η ακόμη χειρότερα να τα πετάνε μέσα απο την περίφραξη η να μας διατάζουν να πάμε να μαζέψουμε κάποιο απο ένα μέρος που θεάθηκε η ενοχλεί ...
- Δυστυχώς σε ενα χώρο που είναι για 7-8 το πολύ σκυλιά ο αριθμός εχει φτάσει στο πενταπλάσιο μαζί με τα κουταβάκια που πετάνε ασυνείδητοι !!!
- Με ιδιωτική λοιπόν πρωτοβουλία τα σκυλιά αυτά ειναι πλέον στειρωμένα - εμβολιασμένα κ.λ.π
- Το κονδύλι που εισπράτει ο Δήμος για την φροντίδα -περίθαλψη κ.λ.π δεν φτάνει παρά μόνο για τροφές και κάποιες στειρώσεις , τα υπόλοιπα γίνονται απο τα συγκεκριμένα 4-5 άτομα .
( Μεταφορές στον κτηνίατρο, χάπια για αποπαρασίτωση, σπρέϋ για το τρίχωμα, θερμαντικά πατάκια και κουβέρτες, κλουβιά και άλλα πολλά )
« Γίνεται προσπάθεια για υιοθεσίες με πολύ μικρή ανταπόκριση μέχρι στιγμής »
- Τελευταίο άφησα οτι τα συγκεκριμένα άτομα κάνουν πάνω απο 20 βάρδιες την εβδομάδα .. για αυτό πρέπει να βρεθεί λύση !
Θα επανέλθουμε 

Δεν υπάρχουν σχόλια: