Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

''Το Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν'' του Ουίλλιαμ Γκίμπσον, σήμερα στις 9 στο αμφιθέατρο Μαυσωλείου Διστόμου

Τέταρτη ημέρα του φεστιβάλ μας και σήμερα Κυριακή, 20 Αυγούστου,διαγωνίζεται το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακωμης με το έργο του Ουίλλιαμ Γκίμπσον "Το Θαύμα Της Άννυ Σαλλιβαν" σε σκηνοθεσία Κώστα Μερρα.
Λίγα λόγια για το έργο...
Σε βρεφική ακόμα ηλικία, η Έλεν Κέλλερ έχασε όραση, ακοή και φωνή και μέχρι τα έξι χρόνια ήταν ένα αγρίμι που ζούσε μέσα στη σιωπή και στο σκοτάδι. Οι γονείς της στην απόγνωσή τους κάλεσαν την Άννυ Σάλιβαν, μια εικοσάχρονη δασκάλα, που ήταν άτομο με αναπηρίες κι αυτή αφού είχε μειωμένη όραση, για να βοηθήσει το παιδί. 

Η Σάλιβαν με την επιμονή της και κυρίως με την αγάπη της κατόρθωσε να μετατρέψει τη μικρή Έλεν Κέλλερ σ’ ένα χαρισματικό πλάσμα με σπάνιες πνευματικές αρετές. Η μικρή Έλεν ξεπέρασε όλα της τα προβλήματα και με την υπομονετική καθοδήγηση της δασκάλας της κατάφερε να μιλήσει με τη νοηματική γλώσσα, και επίσης να γράφει και να διαβάζει με τη μέθοδο Μπράιγ. Σπούδασε σε γνωστά κολέγια, όπου αρίστευσε και στη συνέχεια αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην εκπαίδευση των τυφλών και κωφών, διδάσκοντας καινούργια παιδαγωγικά συστήματα και διαφωτίζοντας γονείς και δασκάλους μέσα από την οδυνηρή της εμπειρία.
Η παράσταση ξεκινάει στις 21:00 πάντα στο αμφιθέατρο Μαυσωλείου Διστόμου.
Σας περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: