Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Kαι με βροχή- στην μνήμη των 228 σφαγιασθέντων Διστομιτών, για ΔΙΚΑΙΩΣΗ και ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟ!

Παρά την βροχή εκατοντάδες δρομείς πήραν μέρος και τερμάτισαν στον 33ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ Διστόμου, που διοργάνωσε ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με αίτημα την ΔΙΚΑΙΩΣΗ της θυσίας και ευόδωση του αγώνα για τις διεκδικήσεις.
Ο δρόμος - μήκους 11,2 χλμ- γίνεται στην μνήμη των 228 σφαγιασθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 10η Ιουνίου 1944 και την τεχνική υποστήριξη έχουν ο Αθλητικός Σύλλογος ''Μεδεών'' και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Αναβάθμιση τοπικού αθλητισμού
Είναι άξιο να επισημανθεί ότι φέτος  στους 6 πρώτους άνδρες και γυναίκες, οι 4 ήταν ''τοπικοί '' δρομείς- από Παραλία Διστόμου, Αντίκυρα, Αλίαρτο και Ορχομενό- και οι άλλοι δυο ήταν από Στρατιωτικές Σχολές που και φέτος έδωσαν δυναμικό παρών.

Η παρουσία ντόπιων δρομέων δείχνει να υπάρχει  αύξουσα ενασχόληση με τον αθλητισμό και στην περιφέρειά μας αλλά και αναγνώριση του Δρόμου Θυσίας ως  μια εκδήλωση με ποιότητα και μεγάλο συμβολισμό.
Η δε πρωτιά του Βαγ. Μαλιόγλου του κατοίκου Παραλίας Διστόμου για 3η συνεχόμενη χρονιά και με νέο ρεκόρ, επιβεβαιώνει τα παραπάνω.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, όπως τα κατέγραψαν τα στελέχη του ΑΣΑΕΔ:

-Στους άντρες, πρώτος ο Βαγ.Μαλιόγλου του Πανελληνίου ΓΣ που εργάζεται στην Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος στην Παραλία Διστόμου (39.36.08).,2ος o Ιωάννης Ράπτης από τον Αντίκυρα Runing (43.17.40), και 3oς o Άγγελος Παναγιωτόπουλος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (43.36.45).

-Στις γυναίκες πρώτη η Μαρία Καλαϊτζή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Σ.Ξ. (5118.78), 2η η Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου από Πανελλήνιο Γ.Σ που εργάζεται στον Αγνιάδη Σπορ και ζει στον Ορχομενό και 3η η Σπυριδούλα Παλάτζα των Αλιαρτίστας Runing, από τον Αλίαρτο!

Τα βραβεία στους άνδρες έδωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργακός και στις γυναίκες ο Πλωτάρχης( και δρομέας) του ΥΕΘΑ-ΑΣΑΕΔ Αθανάσιος Μίχας μαζί με την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Θάνου.
Οι συμμετέχοντες από τις; Ένοπλες Δυνάμεις έφθασαν σχεδόν τους 300.
Πολυπληθέστερη ήταν η συμμετοχή της Σχολής Τεχνικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) με επικεφαλής τον ταξίαρχο διοικητή της κ. Φασούλα

Και ...πεζοπόροι!

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι και φέτος, λόγω του διττού χαρακτήρα του Δρόμου - και αγωνιστικός και συμβολικός- συμμετείχαν και δυο πεζοπόροι : Ο Στάθης Σταθάς από το Δίστομο - συμμετέχει κάθε χρόνο- και ο Κωνσταντίνος Παγάνης από την Λιβαδειά που διήνυσαν την απόσταση από τον Καρακόλιθο στο Δίστομο υπό βροχή, με ομπρέλα ο πρώτος και αδιάβροχο και ...γκλίτσα, ο δεύτερος (φώτο) : '' Ήθελα να κάνω την διαδρομή για τους νεκρούς του Διστόμου και το έκανα, ας έβρεχε.'', είπε στον τερματισμό ο κ Παγάνης, ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου και των παγωτών ''Εσπέρια''.

Μετά την εκδήλωση ο Δήμος παρέθεσε γεύμα στην αντιπροσωπεία του ΑΣΑΕΔ και την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Θάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: