Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Κόπηκε η ανεμογεννήτρια στον Άγιο Μηνά Διστόμου !

Νίκη έφερε η κινητοποίηση των κατοίκων του Διστόμου, που με τις υπογραφές που μάζεψαμε, τα δημοσιεύματα και μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου – Αράχoβας – Αντίκυρας, ζητήσαμε και πετύχαμε να μην στηθεί η γιγαντιαία ανεμογεννήτρια πάνω και βόρεια του Αγίου Μηνά, δίπλα στα σπίτια συμπατριωτών μας και ''φάτσα'' στον ιερό χώρο του Μαυσωλείου των Θυμάτων της Σφαγής του 1944, στην θέση «ΚΟΥΚΚΟΣ»!
Με απόφαση της 3 Απριλίου 2017 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας (''υπέρ-περιφέρεια'')  τροποποιεί την προηγούμενη απόφασή της και προχωρά σε κατάργηση του κοντινού στο Δίστομο ''οικοπέδου'' Της εταιρείας ''WIND STORAGE S.A.'' με την εκεί προβλεπόμενη αρχικά ανεμογεννήτρια, που ήταν δίπλα σε σπίτια. 
Έτσι από 4 οι ανεμογεννήτριες γινονται 3, ενώ συνολική ισχύ του αιολικού αυτού πάρκου από 7,2 ΜW  μειώθηκε στα 6 MW (3 Χ 2 = 6 MW).
Επειδή έχετε  παρακολουθήσει όλη την πορεία του αγώνα μας, από τον περασμένο Νοέμβριο, σας ενημερώνουμε ότι τελικά πήραμε στα χέρια μας την σχετική απόφαση νίκης και την γνωστοποιήσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ( 20-4-2017), ως μέλος της  Πρωτοβουλίας κάτοικων (που είχαμε μαζί με άλλους συμπατριώτες).Εν συνεχεία την παρουσίασαν αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου Ειρήνη Καστρίτη και Λουκάς Δημάκας, όπως προβλεπόταν από την ημερήσια διάταξη. 
Πιστεύουμε ότι πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι Δημότες και συμπατριώτες μας για την εξ ολοκλήρου επιτυχή έκβαση του αγώνα μας. 
Πιστεύουμε επίσης ότι το αποτέλεσμα αυτο θα προβληματίσει μελλοντικούς επενδυτές σχετικά με την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση των αιολικών σταθμών στο Δημοτικό Διαμέρισμά μας.
Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας που καταργεί την ανεμογεννήτρια έχει αριθμό  957/50446 της 3/4/2017 και ΑΔΑ: 60Β7ΟΡ10-Χ4Ε

ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ
Συνταξιούχος Οικονομολόγος

Επισυνάπτεται η απόφαση. Δείτε την αναλυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: