Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Γέμισε ''Ναύτες του Αιγαίου'' το Δίστομο!

Επίσκεψη σπουδαστών ΣΜΥΝ στο Μαυσωλείο με τους Σφαγιασθέντες από τους Ναζί
Τους νεκρούς του τιμά με πολυήμερες εκδηλώσεις το Δίστομο, που γέμισε τις προάλλες με ''Ναύτες του Αιγαίου''! 
Σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Ναυτικού (ΣΜΥΝ) πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δίστομο, στο πλαίσιο απότισης φόρου τιμής στα θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και των Ολοκαυτωμάτων που έγιναν στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης κατατέθηκε στεφάνι στο Μαυσωλείο που φυλάσσονται τα οστά των 218 σφαγιασθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 10η Ιουνίου 1944 και στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού. 

Οι σπουδαστές μετά την ξενάγηση έμειναν αρκετή ώρα στην Μαρτυρική κωμόπολη και έκαναν βόλτες δίνοντας έναν άλλο τόνο στις Πλατείες με τις όμορφες, λευκές, στολές τους.
Τα τελευταία χρόνια οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας έχουν εντάξει στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα- όπως φυσικά πάρα πολλά Δημοτικά, Γυμνάσια  και Λύκεια από όλη την Ελλάδα- επισκέψεις και βιωματικές δράσεις στο Δίστομο.
Στον δρόμο Θυσίας την Κυριακή μεταξύ των δρομέων ήταν και 290 στρατιωτικοί διαφόρων βαθμίδων- από απλούς στρατιώτες μέχρι  Ταξίαρχο, διοικητή μονάδος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: