Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Πρωταθλητής Βοιωτίας το Δίστομο που ανεβαίνει στην Γ' Εθνική!

To Mαρτυρικό Δίστομο ανεβαίνει στην Γ' Εθνική!
Η ποδοσφαιρική Ομαδα του Διστόμου, της Μαρτυρικής κωμόπολης της Ρούμελης, ''Αμβρυσσέας'', είναι ο Πρωταθλητής της Α' Κατηγορίας Βοιωτίας  και ανέβαίνει στην Γ' Εθνική!
Μετά από μια πορεία στην διάρκεια της οποίας δεν κατέβηκε ποτέ  από την πρώτη θέση της βαθμολογίας και την νίκη, σήμερα, επί του ΠΑΟ Κυριακίου με 5-0, η κωμόπολη που είναι γνωστή από την βάρβαρη Σφαγή των κατοίκων της το 1944 από τους Γερμανούς,γιορτάζει και πανηγυρίζει την επιστροφή της στα πιο μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια'' : Πριν περίπου 35 χρόνια ήταν στην τότε Δ' Εθνική και δίκαια ο Πρόεδρος της Ομάδας, Ηλίας Καβαλαγιός δήλωσε ότι  ''το Δίστομο σήμερα δικαιούται να χαμογελά!''.
Πράγματι η πορεία του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια ήταν εντυπωσιακή και για λίγο δεν είχε πετύχει το όνειρο από πέρυσι που τερμάτισε 2η μετά τη Θήβα ενώ και πέρυσι και φέτος ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο Βοιωτίας. 

Μια κλάση - τουλάχιστον - καλύτερος από τις άλλες ομάδες της κατηγορίας της , ο ''Αμβρυσσέας'', αναγνωρίζεται από όλους στην ευρυτερη περιοχή της Αν. Στερεάς Ελλάδας ως ανερχόμενη δύναμη.-κάτι που αντανακλά και σε επίπεδο φιλάθλων πέραν των ορίων του Διστόμου! 
Δύναμή της το ισχυρό ρόστερ, η καλή διοίκηση και το καλό κοουτσάρισμα με κυρίαρχο το πνεύμα οικογένειας σε όλη την ομάδα.
Με βάση το Δίστομο -που πλέον είναι μια μικρή κωμόπολη των 1.400-1.500 κάτοικων- αλλά και οπαδούς στην ευρύτερη περιοχή, ο Αμβρυσσέας έχει όνειρα για μια αξιοπρεπή παρουσία στην Γ' 'Εθνική.
Το επιβεβαίωσε η μαζική παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί τους χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: