Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ENHΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ( ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ)

Λ.Δ
Ένα νέο πρωινό δρομολόγιο προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Αθήνα – Τιθορέα – Αθήνα έχει ξεκινήσει, ως γνωστόν, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις 20 Φεβρουαρίου. 
Ένα δρομολόγιο που εκ των πραγμάτων εξυπηρετεί και τους κατοίκους του Δήμου Διστόμου Αραχωβας Αντίκυρας.
Η αμαξοστοιχία αναχωρεί στις 04:24 από την Αθήνα με προορισμό την Τιθορέα και, αντίστροφα, στις 06:36 από την Τιθορέα με προορισμό την Αθήνα.
Η αμαξοστοιχία πραγματοποιεί στάσεις σε Λιβαδειά, Αλίαρτο, Θήβα, Οινόη, Αυλώνα, Αφίδνες, Άγιο Στέφανο, ΣΚΑ, Αθήνα και Ρούφ.
Το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτελείται μόνο τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή (όχι Σάββατα, Κυριακές και αργίες), και δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους, αλλά κυρίως στους εργαζόμενους των περιοχών που διέρχεται το τραίνο, να μεταβούν έγκαιρα τις πρωινές ώρες από την Αθήνα προς τις βιομηχανικές περιοχές της Αττικής, την Βοιωτία και μέχρι την Τιθορέα Φθιώτιδας.
Αντίστροφα, οι κάτοικοι πόλεων/περιοχών των σταθμών- κυρίως του νομού Βοιωτίας - μπορούν τις πρωινές ώρες να μεταβούν άνετα και οικονομικά προς την Αθήνα.

Τα δρομολόγια αναμένεται να πυκνώσουν ανάλογα με το ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού.
Αναλυτικά:
ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ:Το νέο δρομολόγιο εκκινεί κάθε πρωί στις 04.24 από την Αθήνα και στις 05.48 βρίσκεται στη Θήβα, στις 06.01 στην Αλίαρτο, στις 06.14 στη Λιβαδειά και στις 06.29 στον σταθμό Τιθορέας.
ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ: Από την Τιθορέα η αναχώρηση προς Αθήνα γίνεται τις 06.36 το πρωί και εν συνεχεία ο προαστιακός διέρχεται στις 06.52 από Λιβαδειά, στις 07.05 από Αλίαρτο και στις 07.18 από Θήβα.
Οι τιμές μετακίνησης προς Αθήνα θα είναι οι ακόλουθες:
Από Τιθορέα 7,80 ευρώ
Από Λιβαδειά 6,80 ευρώ
Από Αλίαρτο 6,30 ευρώ
Από Θήβα 5,80 ευρώ
Για όλες τα εισιτήρια μετ΄επιστροφής υπάρχει 20% έκπτωση. Έχει ειπωθεί ότι θα εκδοθει και κάρτα απεριορίστων διαδρομών που θα μειώσει κι άλλο το κόστος μετακίνησης για όσους χρησιμοποιούν συχνά τον Προαστιακό.

Όπως έχει γραφεί σε τοπικά σάιτ (viotiaplus.gr) ειδικά για τη Λιβαδειά εκκρεμεί αίτημα του οικείου Δήμου για λεωφορειακή σύνδεση του Σιδηροδρομικού Σταθμού με την πόλη καθώς σε διαφορετική περίπτωση το “δώρο” του προαστιακού καθίσταται άδωρο λόγω του πρόσθετου κόστους μετακίνησης από και προς τον Σταθμό.
Σε αυτό περιμένουμε να συνηγορήσουν και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικησης- Α' και Β' Βαθμού- τοπικοί φορείς κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια: