Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - Η ελληνική ομάδα με 20/20! - Άρθρο για την ομάδα του Διστόμου από το Sport24

Πηγή/Αναδημοσίευση: Sport24

Μπορεί στα τοπικά πρωταθλήματα, ο ανταγωνισμός να μην είναι τόσο έντονος όσο στις επαγγελματικές κατηγορίες (Super League και Stoiximan.gr Football League) ή τη Γ' Εθνική, αλλά οι αριθμοί έχουν τη δική τους αξία και σημειολογία.
Το Δίστομο είναι γνωστό για το μαρτυρικό τρόπο με τον οποίον υπέστη τη γερμανική Κατοχή με τη "Σφαγή του Διστόμου" να περνά στην ιστορία ως ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί.
Οι περίπου 1.500 μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μπορούν να υπερηφανεύονται για την ομάδα αυτού. 
Ο Αμβρυσσέας μετά από 16 ματς στην πρώτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της Βοιωτίας μετρά 16 (!) νίκες, οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος με 48 βαθμούς με έπαθλο το εισιτήριο για τη Γ' Εθνική.

Μάλιστα, η ομάδα του Διστόμου έχει παραβιάσει τις αντίπαλες εστίες 48 φορές, ενώ έχει δει τη δική της να παραβιάζεται μόλις έξι. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Ύπατο με 43 βαθμούς, με τις δύο ομάδες μάλιστα να τίθενται αντιμέτωπες το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου για τη 17η αγωνιστική της κατηγορίας.
Στα 16 ανωτέρω ματς, πρέπει να προστεθούν και τα τέσσερα του Κυπέλλου της τοπικής Ένωσης. Τέσσερις νίκες απέναντι σε Άσπρα Σπίτια της Παραλία Διστόμου, Καπαρέλλι, Ακραίφνιο και Οινόφυτα, έχουν φέρει τον Αμβρυσσέα στον τελικό της 25ης Φλεβάρη με αντίπαλο το Σχηματάρι.
Το 20/20 μπορεί να μη φαίνεται ακατόρθωτο για τις χαμηλότερες κατηγορίες, ωστόσο έχει το δικό του ενδιαφέρον ως στατιστικό και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: