Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Γιορτάστηκαν τα 50 χρόνια λειτουργίας του Εργοστασίου ''Αλουμίνιον της Ελλάδος'' ( Ποιοί επίσημοι παρευρέθηκαν - Τι δήλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος )

 *Αναδημοσίευση από την προσωπική σελίδα στο facebook του Λουκά Δημάκα.


-ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 

-ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

O Ευάγγελος Μυτιληναίος, στο Εργοστάσιο Αλουμινίου, στον Άγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλου, είπε:
''Σήμερα, (μετά από 50 χρόνια λειτουργίας) το εργοστάσιο είναι το πιο μοντέρνο και ανταγωνιστικό από τα περισσότερα στον κόσμο και είναι μακρά το ανταγωνιστικότερο της Ευρώπης. Ο δραστικός περιορισμός του κόστους, η αύξηση της παραγωγής από τις νέες επενδύσεις και η μικρή αλλά σημαντική ανάκαμψη της αγοράς μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.''
Το ακούσαμε ευχάριστα καθώς, πλέον, εργατικό και επιστημονικό δυναμικό και από το Δίστομο, έχει αρχίσει σταδιακά να αξιοποιείται στο Αλουμίνιο και το Ενεργειακό κέντρο- και πρέπει να συνεχιστεί!. Όπως ευχάριστα ξάφνιασε το ακροατήριο- μεταξύ των οποίων και δεκάδες εργαζόμενοι - ο Ε.Μυτιληναίος όταν συγκινημένος εκτός χειρογράφου εξήρε την στάση των εργαζομένων στην πορεία του εργοστάσιου, φέρνοντας ως παράδειγμα πως έτρεξαν όλοι για βοήθεια όταν έγινε κάποιο ατύχημα σε τμήμα του Εργοστασίου...Ενώ δεν απέφυγε να πει και τις 3 περιπτώσεις που το εργοστασιο κινδύνεψε...
Ο μισός αιώνας ζωής και τα 10 χρόνια σε ελληνικά χέρια του Αλουμίνιον,γιορτάστηκαν μέσα στο εργοστασιο: Παρόντες , εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων,(Β.Λεβέντης από Ένωση Κεντρώων, Ν. Θηβαίος από ΣΥΡΙΖΑ, Ντόρα Μπακογιάννη, Ε.Μπασιάκος και Α, Κουτσούμπας από ΝΔ, Οδ. Κωνσταντινόπουλος από Δημοκρατική Συμπαράταξη,Γ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι), ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Σεβ. Γεώργιος ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ Κ.Μπακογιάννης, οι αντιπεριφερειάρχες Φανή Παπαθωμά και Ι Ταλαμάγκας, η Δήμαρχος Λιβαδειας κ Γιώτα Πούλου, ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ Ι. Γεωργακός, οι αντιδήμαρχοι Λ. Ζήσης και Δ. Δημήτρης Λαγός, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Π.Ο. Αμβρυσσέα Διστόμου κ. Ηλ. Καβαλαγιός, κ.α. Από τα στελέχη της Αλουμινιον ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ.της Αλουμίνιον κ.Σπ. Κασδάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημ. Στεφανίδης, ο Γ. Γεωργαλάς αν. Διευθυντής Εργ. ο Δ.Κοσμετάτος Διευθυντής Αλουμινίου, Πλ. Τάτσης Διευθυντής Αλουμίνας,ο νομ.σύμβουλος του Ομίλου κ. Στ Αγγελούδης, ο αεικίνητος υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Γιάννης Καραβάς και άλλοι.
Εκτός από τον πρόεδρο του Ομίλου μίλησαν η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου κ Βίβιαν Μπουζάλη και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Εργοστασίου κ Δημ. Στεφανίδης.

Τα παρασκήνια

Τα επίσημα της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας ( και επίτιμου Δημότη του Δήμου μας) κ. Προκόπη Παυλόπουλου, προσκεκλημένος του κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου για τα 50 χρόνια του Εργοστασίου της Αλουμίνιον της Ελλάδας στον Άγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου, τα παραθέσαμε πιο πάνω. 
Εδώ είναι τα ...ανεπίσημα- λίγες κουβέντες που είχε ο συντοπίτης μας δημοσιογράφος Λ. Δημάκας με τα δυο κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης κκ Παυλόπουλο και Μυτιληναίο, σε ένα στιγμιότυπο που απαθανάτισε ο φίλος οπερατέρ και φωτορεπόρτερ Παναγιώτης Πραγιάννης
Άλλα παρασκήνια: Η άνεση του Κώστα Μπακογιάννη και συστήνει πολιτικούς ή άλλες προσωπικότητες της Ρούμελης στην μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη ( και αυτή να το χαίρεται), ο Βασίλης Λεβέντης- που έφθασε με καθυστέρηση- να μοιράζει καρτ βιζίτ σε οπαδούς και να τους συστήνει φιλικό σάιτ για να ενημερώνονται πολιτικά για το κόμμα του, ο Ε.Μπασιάκος να δέχεται συγχαρητήρια για την συμμετοχή του στην νέα γαλάζια ''σκιώδη κυβέρνηση'', ο Νίκος Θηβαίος του ΣΥΡΙΖΑ να ενημερώνεται για το ζήτημα των ανεμογεννητριών στο Δίστομο από τον συνεργάτη του - και δημοτικό Σύμβουλο - Θεόδωρο Μπέλλο, ο βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς του Ποταμιού - Ολυμπιονίκης με την Εθνική Πόλο -να συζητά με τον παλιό συνάδελφό του τ,πολίστα και γυμναστή Παν Αγγελέτο που ζει στην περιοχή, αλλά και να δηλώνει στα ΜΜΕ :«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο μια χώρα υπηρεσιών ή μόνο μια χώρα καταναλωτική που δημιουργεί αξία μόνο μέσω start-ups, χρειάζεται να υπάρχει και μία γερή βιομηχανία όπως είναι η Αλουμίνιον της Ελλάδος, εξαγωγική που καινοτομεί και είναι στην αιχμή της καινοτομίας και της τεχνολογίας παγκοσμίως». Και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γεώργιος σε πηγαδάκι με εργαζομένους με τις φόρμες τους στο αιθριο.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ Για να δείτε τα εγκαίνια του Εργοστασίου πριν μισό αιώνα καθώς και ΕΔΩ

( Τα στοιχεία από ανάρτηση του Λουκά Δημάκα από το Facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια: