Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Παραλία Διστόμου - Μαρτυρία ντοκουμέντο για τη φονική σαλμονέλα.

Πως περιγράφει την περιπέτεια που έζησε ο πατέρας ενός 8χρονου παιδιού, που έφαγε με την οικογένειά του στο ίδιο εστιατόριο που έγινε η μοιραία βάπτιση - Δείτε γιατί δηλώνει εξοργισμένος - Τι είπε το LamiaReport η σύζυγος του Λαμιώτη γιατρού που κινδύνεψε να πεθάνει από τη φονική σαλμονέλα.
Την ίδια ώρα που οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν που κρυβόταν το φονικό μικρόβιο της σαλμονέλας, που σκότωσε έναν άνθρωπο και έστειλε 45 άτομα στα νοσοκομεία, ένας πατέρας περιγράφει στο LamiaReport, τις δραματικές στιγμές που έζησε, αφού είχε την ατυχία να φάει Σάββατο και Κυριακή στο ίδιο εστιατόριο που έγινε η βάπτιση.
Πως είναι δυνατόν. αφού γνώριζαν από το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, να λειτουργεί και την επόμενη ημέρα το μαγαζί αναρωτιέται, κάνοντας λόγο για ολιγωρία των αρχών. «Άκουσα μέσα στο φαρμακείο για τη σαλμονέλα και μου κόπηκαν τα πόδια. Έτρεξα στο Κ.Υ. Διστόμου και από εκεί στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, για να καταλήξω μέσα σε ένα πανικό στην Αθήνα με το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο να ψήνεται στον πυρετό, με εμέτους και διάρροια ...», λέει ο πατέρας του 8χρονου.
Το παιδί και τις δυο ήμερες, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, έφαγε μακαρόνια με κιμά και τριμμένο τυράκι, μας είπε ο πατέρας.
Ακούστε τι δήλωσε στο LamiaReport.

Το EΥΧΑΡΙΣΤΩ της συζύγου του Λαμιώτη οδοντιάτρου που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από τη φονική σαλμονέλα



Ο άτυχος οδοντίατρος ήταν καλεσμένος μαζί με τη σύζυγό του στο τραπέζι της βάπτισης το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Παραλία Διστόμου. Από τα ξημερώματα της Κυριακής άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας, αλλά κάνεις δεν μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια. Τελικά το απόγευμα της Κυριακής κατέληξε στο νοσοκομείο της Λαμίας, σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση.
«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου Λαμίας, στα Επείγοντα, στην Παθολογική και φυσικά στη ΜΕΘ. Η άμεση και σωστή αντιμετώπιση του περιστατικού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις κρίσιμες στιγμές, που περάσαμε με την υγεία του συζύγου μου. Ευτυχώς τώρα έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο και το χρωστάμε στο νοσοκομείο Λαμίας και τους γιατρούς του...», είπε στο LamiaReport.
Σφράφισαν το κατάστημα την Πέμπτη
Την προσωρινή σφράγιση του καταστήματος στο οποίο πραγματοποιήθηκε το γλέντι της βάπτισης που οδήγησε στη μαζική δηλητηρίαση καλεσμένων αποφάσισε με μεγάλη καθυστέρηση, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας μέχρις ότου εκδοθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων. Ο κύκλος των δειγματοληψιών ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης όταν στην παραλία Διστόμου έφτασε κλιμάκιο του ΕΦΕΤ, του ΚΕΕΛΠΝΟ και τους τμήματος υγείας της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας.
Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα Κρούσματα Γαστρεντερίτιδας στη Βοιωτία
«Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώθηκε στις 19/6/16 για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που σημειώθηκε στις 18/6 σε εστιατόριο της Βοιωτίας. Το Γραφείο Τροφιμογενών Νοσημάτων σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές δημόσιας υγείας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Σαλμονελλών-Σιγκελλών πραγματοποιεί την εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση της επιδημίας, ενώ σήμερα μετέβη στην περιοχή κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 45 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ενώ έχουν νοσηλευθεί 25 ασθενείς εκ των οποίων 9 νοσηλεύονται ακόμη. Παράλληλα, διερευνώνται τα ακριβή αίτια θανάτου ατόμου 57 ετών που ανήκε στη συγκεκριμένη συρροή κρουσμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: