Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ!


Μία βιωματική εμπειρία στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης ''Γνωρίζω τον τόπο μου''.
Μια από τις ωραιότερες στιγμές της ''ζωής'' του Μουσείου Σφαγής ήταν η επίσκεψη, σήμερα, 50 μαθητών των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου της γειτονικής Αντίκυρας. 
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του Μαθήματος ''Γνωρίζω τον τόπο μου'' με πρωτοβουλία της διεύθυνσης και των δασκάλων του σχολείου. Παρά την μικρή ηλικία οι αυθόρμητες ερωτήσεις τους ήταν εύστοχες και ουσιαστικές μέσα από την απλότητα τους. Το πρόγραμμα των μαθητών του ΔΣ της Αντίκυρας περιλάμβανε και επίσκεψη στην παρακείμενη Αρχαιολογική Συλλογή - οι δασκάλες τα είχαν προετοιμάσει ότι εκεί φιλοξενούνται ευρήματα του τόπου που γεννήθηκαν και διαμένουν. 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με προσκύνημα και ξενάγηση στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά. Αξίζουν συγχαρητήρια στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου και για το πρόγραμμα που κατάρτισαν και την άψογη εμφάνιση των μικρών μαθητών!

Η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Βοιωτίας και των άλλων γειτονικών Νομών πρέπει να ενθαρρύνουν και άλλο τέτοιες δημιουργικές εκπαιδευτικές δράσεις
Να σημειώσουμε εδώ ότι και άλλα σχολεία και γυμνάσια- λύκεια από την περιοχή επισκέπτονται το ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, σε συνδυασμό με τον Όσιο Λουκά- σύντομα θα κάνουμε ευρύτερη αναφορά. 


Πρόσφατα μέλος της Δ.Ε του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ενημέρωσε για τις δυνατότητες ξενάγησης στο ΜΟΥΣΕΙΟ στελέχη μεγάλης εκπαιδευτικής περιφέρειας στην Αττική!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: