Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Έκθεση αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων από μαθητές των Παιδικών Σταθμών του δήμου Νεάπολης-Συκεών

 ● Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου, στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στην Πολιτιστική Γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών


Πρόσκληση για μια ιδιαίτερα πρωτότυπη έκθεση με δημιουργούς τους μαθητές των Παιδικών Σταθμών απευθύνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.
Πρόκειται για την έκθεση αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, τα οποία κατασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά με υλικό άχρηστο, που προήλθε από την ανακύκλωση (boomwhackers).
Τα μουσικά όργανα των παιδιών θα εκτεθούν το Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Απριλίου από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στην Πολιτιστική Γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών (στον Τομέα Έβρου, πάρκο Ελπίδας). Κατά τη διάρκειας της έκθεσης θα λειτουργήσουν:

  • Tρία εργαστήρια κατασκευής μουσικών οργάνων με άχρηστο υλικό. Οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν ακορντεόν, φλογέρες και ντέφια,
  • Ένα διαδραστικό εργαστήρι με τα boomwhackers όπου μπορούν να συμμετέχουν και οι γονείς,
Την εκδήλωση θα ντύσουν μουσικά η Boomwhacker Orchestra και τα τμήματα της Μουσικής Προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.
Η έκθεση έχει σκοπό να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τα μουσικά όργανα, να γνωρίσουν τις κατηγορίες των μουσικών οργάνων, την ιστορία τους και τα διάφορα είδη μουσικής. Να κατασκευάσουν τα δικά τους μουσικά όργανα χρησιμοποιώντας άχρηστο υλικό με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο. Τέλος, να φτιάξουν τη δική τους ορχήστρα, να συνοδέψουν τα τραγούδια και τις ηχοϊστορίες τους.


-ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: