Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΕΕΕΚ Λιβαδειάς - Έναρξη της "ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ"



Εργαστήριο  «ΨΥΧ»
Έναρξη της «ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ»
Τετάρτη 13 Απριλίου 2016
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς και το 4/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Χαιρώνειας, συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος βιωματικών δραστηριοτήτων με τίτλο: «ΨΥΧ»: «Εργαστήρι Ψυχικής Υγείας στη Χαιρώνεια», ή και  «ΨΥΧΗ», που απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες και θα διαρκέσει ως τον Ιούνιο του 2016.
Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, παράλληλα με τα βιωματικά εργαστήρια για μαθητές που συνεχίζονται, θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος του προγράμματος, που απευθύνεται σε ενήλικες: η «ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ».
Γενικός σκοπός του προγράμματος είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας και η υποστήριξη της προσωπικής ανάπτυξης των συμμετεχόντων στο εργαστήρι και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον στόχος για τους ενήλικες είναι η ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου.
Οι συναντήσεις θα γίνονται στο χώρο του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς στη Χαιρώνεια, απέναντι από το Λιοντάρι.

Το πρόγραμμα ως τις διακοπές του Πάσχα έχει ως εξής:
·      1η συνάντηση: Τετάρτη 13/4/2016, ώρα: 18:30- 20:00, Η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, συντονίστρια: Μπουζά Αιμιλία, Ψυχολόγος του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς
·      2η συνάντηση: Τετάρτη 20/4/2016, ώρα: 18:30- 20:00, Ο ρόλος μου ως γονιός, συντονίστρια: Μπουζά Αιμιλία, Ψυχολόγος του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς
·      3η συνάντηση: Παρασκευή 22/4/2016, ώρα 18:30- 20:00, Πρώτες βοήθειες, Συντονιστής: Καραγιάννης Χρήστος, Σχολικός Νοσηλευτής του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς.
Οι συναντήσεις της «ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ» θα συνεχιστούν και μετά το Πάσχα με αντικείμενο τη «Συναισθηματική νοημοσύνη», για τις ημέρες και τις ώρες θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.
Στη Σχολή Γονέων μπορούν να πάρουν μέρος όσοι ενήλικοι ενδιαφέρονται άσχετα αν είναι γονείς ή όχι και ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας.
Το πρόγραμμα «ΨΥΧ»
έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λεβαδέων,
υλοποιείται με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Χαιρώνειας
και τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»
Έχει χαρακτηριστεί εκπαιδευτικά κατάλληλο
από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: