Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Γιατί η κακοποίηση ζώων μας αφορά όλους

Πηγή/Αναδημοσίευση:dogsvoice
Δεν έχουν όλες οι ειδήσεις την ίδια σημασία όμως κάποιες έχουν πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που έχουμε μάθει να τους δίνουμε.
Πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη ένας άντρας σκότωσε κυριολεκτικά στο ξύλο ένα κουτάβι επειδή κατούρησε μέσα στο σπίτι. Καθημερινά διαβάζουμε για ιστορίες φρίκης που απλώς περιγράφουν την άσκηση αρρωστημένης βίας σε ζώα. Για ανθρώπους που έβαλαν φόλες σε μια τεράστια ακτίνα και σκότωσαν δεκάδες ζώα σε μια ημέρα.
Αυτές οι ειδήσεις δεν αφορούν τους "φιλόζωους". Μας αφορούν όλους.
Οι άνθρωποι που μπορούν να φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα βίας είναι ένας δηλωμένος και ξεκάθαρος κίνδυνος για τις κοινωνίες που ζουν. Δεν θα πειράξουν μόνο ανυπεράσπιστα ζώα δεν θα σταματήσουν εκεί. Δεν μπορούν κατά συνέπεια να μένουν ατιμώρητοι...

Όσοι γνωρίζετε ποιος είναι ο γείτονας που βάζει φόλες, αυτός που εγκατέλειψε σε μια κλειστή σακούλα κουτάβια ή άλλα νεογέννητα ζώα να πεθάνουν, όσοι γνωρίζετε ποιος είναι αυτός που αφήνει δεμένο ένα ζώο στην ταράτσα να πεθάνει ζωντανό, όσοι γνωρίζετε ποιος είναι αυτός που κακοποιεί συστηματικά τον σκύλο του και φοβάστε μην μπλέξετε αν τον καταγγείλετε σταματήστε να φοβάστε και μιλήστε σε εμάς για να αξιολογήσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε και να τους καταγγείλουμε εμείς.
Κανένα περιστατικό κακοποίησης ατιμώρητο.
Παρακαλούμε θερμά αν έχετε σοβαρές αποδείξεις για περιστατικά κακοποίησης ζώων στην περιοχή σας και διστάζετε να τα καταγγείλετε να επικοινωνήσετε άμεσα στο info@dogsvoice.gr προκειμένου να αξιολογήσουμε την καταγγελία και να αναλάβουμε τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες.  Θα δεχόμαστε ΜΟΝΟ καταγγελίες μέσω email καθώς και συνοδευτικό υλικό αν υπάρχει και θα επικοινωνούμε εμείς μαζί σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: