Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ «Για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Διστόμου και του Νοσοκομείου Λιβαδειάς».

  
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

«Για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Διστόμου και του Νοσοκομείου Λιβαδειάς».

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έχει τρομερές ανάγκες και σοβαρές ελλείψεις. Οι υπάρχουσες δομές με βία φτάνουν να καλύψουν τις επιτακτικές; Ανάγκες περίθαλψης, ενώ ελάχιστοι πόροι (υλικοί και ανθρώπινοι) μένουν για το ολοκληρωμένο έργο της.
Συνεπώς τόσο ότι η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς όσο  και του Κέντρου υγείας Διστόμου είναι απαραίτητη διότι εκτός των καθημερινών αναγκών και των κατοίκων του Δήμου μας, πρέπει να αντιμετωπισθούν και οι ανάγκες που προκύπτουν :


  1. Το Κέντρο Υγείας Διστόμου βρίσκεται σε μια κομβική γεωγραφική θέση που εξυπηρετεί μια ευρεία περιοχή με ποικίλες και αυξημένες δραστηριότητες (Δαύλεια, Κυριάκι, Αράχοβα, Δίστομο) .
  2. Είναι περιοχή με αυξημένη τουριστική κίνηση τον χειμώνα λόγω του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού και το καλοκαίρι λόγω των παραλιακών κοινοτήτων της (Παραλία Διστόμου, Αντίκυρα).
  3. Επιπρόσθετα εκτός από την αυξημένη γεωργική και κτηνοτροφική δραστηριότητα η περιοχή μας παρουσιάζει έντονη βιομηχανική ανάπτυξη. Στα διοικητικά όρια του Δήμου μας λειτουργεί το εργοστάσιο ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, βαριά βιομηχανία.

Επίσης το Κέντρο Υγείας Διστόμου έχει τις εξής δραστηριότητες :

  • Ενημερώνει τον πληθυσμό σε θέματα πρόληψης και εκτελεί προληπτική ιατρική φροντίδα προς τα σχολεία ευθύνης, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.
  • Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο υποστελεχωμένο Κ.Υ. Λιδωρικίου καθώς και στο ΠΕΔΥ Παραλίας Διστόμου.
  • Παρέχεται στους πολίτες ποιοτική παροχή υγείας, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να καθίσταται «φίλτρο» μετακίνησης των πολιτών  στο Γ.Ν. Λιβαδειάς.
  • Έχει υπ’ ευθύνη του επτά (7) Περιφερειακά Ιατρεία και καλύπτει πληθυσμό  περίπου 25.000 κατοίκων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας εκφράζει την αγανάκτηση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας για τη συνεχιζόμενη υπολειτουργία του συστήματος Υγείας και συγκεκριμένα του Κέντρου Υγείας Διστόμου αλλά και του Νοσοκομείου Λιβαδειάς. Διεκδικούμε :

  • Την άμεση αναβάθμιση τόσο του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, του Κέντρου Υγείας Διστόμου και του ΠΕΔΥ Παραλίας Διστόμου, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους και η ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους μας.

  • Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού – ιατρών .

  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Επαρκή χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών.

Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στον Υπουργό Υγείας, στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, στην Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, στην Δήμαρχο Λεβαδέων, στο Γ.Ν. Λιβαδειάς, στο Κ.Υ. Διστόμου και στο ΠΕΔΥ Παραλίας Διστόμου. 



                   
                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: