Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί εμείς δεν ξεχνάμε..Αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό!!!


Λευτέρης Κουγιουμουτζής
Καθόλου τυχαίος δεν είναι. Εμαθε διαχρονικά να προσαρμόζεται και να επιβιώνει· να αναδιπλώνεται, να εξαφανίζεται όποτε χρειαστεί, να καμουφλάρεται και να ανασυντάσσεται, μα πάνω απ’ όλα να κάνει υπομονή και να ελίσσεται εκμεταλλευόμενος τις περιστάσεις και τις συγκυρίες.
Θα εμφανιστεί πάντοτε μες στην αναμπουμπούλα για να κάνει την περισσότερη φασαρία απ’ όλους· για την ακρίβεια, θα την επιδιώξει, θα τη μεθοδεύσει και θα τη δρομολογήσει την αναμπουμπούλα και μόλις παρουσιαστεί η ευκαιρία, θα την ανατροφοδοτήσει και θα προσπαθήσει να τη διευρύνει και να την εξαπλώσει.
Θα θελήσει να φανεί μπροστάρης και να πρωτοστατήσει μες στον όχλο, ενόσω εσύ θα απορείς από πού ξεφύτρωσε, ποιος είναι και τι θέλει.

Πειστικά θα υποδυθεί τον πιο οργίλο απ’ τους οργισμένους, τον πιο σιχτιρισμένο απ’ τους αγαναχτισμένους, τον πιο μανιασμένο απ’ τους θυμωμένους.
Θα σηκωθεί στο βήμα, θα φωνασκεί και θα ωρύεται, θα σου χαϊδέψει τα αυτιά διατυμπανίζοντας αυτά που θες να ακούσεις, μα θα τα ανακατέψει με βαρύγδουπες κορόνες για προδοσίες κι αποστάτες, για αόρατους και σκοτεινούς εχθρούς που επιβουλεύονται την υπεροχή του έθνους και την καθαρότητα της ράτσας μας και για δικαιώματα που σου κληροδοτήθηκαν εξ αίματος σε βάρος των υπόλοιπων ανθρώπων.
Ο όχλος είναι το φυσικό του περιβάλλον και η καλύτερη φωλιά για να εκκολάψει τα αυγά του. Κι η φτώχεια, η ανέχεια, η ημιμάθεια και η οργή η πιο κατάλληλη θερμοκοιτίδα.
Ακροβολισμένοι χειροκροτητές θα βρίσκονται διάσπαρτοι στο πλήθος, να τον αποθεώσουν τάχα αυθόρμητα για να σε παρασύρουνε κι εσένα.
Συνθήματα θα ξεκινήσουνε από το πουθενά, πομπές θα καθοδηγηθούν όπου αυτός θελήσει, προπηλακισμοί και έκτροπα θα λάβουν χώρα ανάλογα με τις βουλές του.
Στο τέλος, παράμερα θα σε τραβήξει να σου απευθυνθεί προσωπικά. Θα προσπαθήσει να σε πείσει πως όλοι ίδιοι είναι, αλλά ευτυχώς υπάρχουν χέρια σαν και τα δικά του που είναι καθαρά και πρέπει να τα εμπιστευτείς.
Θα σε προτρέψει σε πράξεις τυφλής βίας κι αυτοδικίας, θα σου καλλιεργήσει αισθήματα μίσους κι αντεκδίκησης, μαεστρικά θα χειραγωγήσει το τυφλωμένο θυμικό σου να τον αποδεχτεί ως εκφραστή και ηγέτη των αγώνων σου.
Αυτός θα σου ορίσει και θα σου υποδείξει τον «εχθρό», μα και τη μέθοδο καταστροφής του.
Μην τον αφήσεις να σε καπελώσει. Διερωτήσου πώς βρέθηκε μες στο σινάφι σου και ποια η σχέση του με τα δικά σου δίκια, προσπάθησε να θυμηθείς αν τον γνωρίζεις κι από χτες.
Απομακρύνσου και κοίτα τον κατάματα· θα τον αναγνωρίσεις από τις αφηγήσεις των προγόνων σου κι απ’ τις εξιστορήσεις του δασκάλου σου και των συγχωριανών σου. Εχεις ματώσει, υποφέρεις, σου κλέβουνε το μέλλον και τη χώρα, πρέπει να αγωνιστείς, σε αφανίζουν και σε τσαλαπατούν.
Ψάχνεις να βρεις το δίκιο σου και επαναστατείς. Σου σκάψανε τον λάκκο και θέλεις να γλιτώσεις, μα μείνε μακριά του και απομόνωσέ τον. Γιατί είναι αυτός που θα σου δώσει τη χαριστική βολή και θα πετάξει απάνω σου γελώντας την ταφόπλακα

Δεν υπάρχουν σχόλια: