Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Οι Κυκλάδες πριν και μετά το καλοκαίρι! Εκπληκτικές εικόνες από Πάρο, Αντίπαρο & Σχοινούσα, από τον φακό του συμπατριώτη μας, Γιάννη Καλύβα (PHOTOS)

Πηγή/Αναδημοσίευση: Athensmagazine

O Γιάννης Καλύβας επισκέφθηκε τις Κυκλάδες... off season και αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό την ομορφιά των νησιών! Οι εικόνες του και η περιγραφή του...

Σχοινούσα πριν την καλοκαιρινή σεζόν. Πάρο, Αντίπαρο τέλος Οκτωβρίου! Σχιζοφρένεια; Ας μην απαντήσω καλύτερα, ειδικά όταν το ταξίδι αυτό ξεκινάει με βροχές και καταιγίδες. Αναρωτιέσαι ωστόσο καθώς κατεβαίνεις με τον ηλεκτρικό στο λιμάνι και βλέπεις τις αστραπές να σχίζουν τον ουρανό αν ήταν καλή η ιδέα της φίλης σου να επισκεφθείς το νησί τέτοια εποχή - γιατί λέει είναι καταπληκτικό!! Όταν το βλέμμα σου μέσα στο βαγόνι συναντάει και το ποδήλατο σου κουνάς το κεφάλι σκεφτικός για το πόσο λάθος ιδέα ήταν τελικά.
Όμως ακριβώς εκείνη την στιγμή νιώθεις μέσα σου να ανθίζει το πονηρό χαμόγελο του σκανταλιάρικου παιδιού που επιμελώς κρύβεις.

 Το ταξίδι με το καράβι δεν μοιάζει καθόλου καλοκαιρινό, είναι όμως διαφορετικό, μια νέα εμπειρία.
Βγάζω συνέχεια φωτογραφίες από αυτό που δεν έχω ξαναζήσει, ένα φθινοπωρινό ταξίδι με το καράβι, βροχή και αστραπές πλαισιώνουν το σκηνικό και πιστεύω πως από κάπου θα βγει ο Ηρακλής Πουαρώ με την Άγκαθα Κρίστι.
Συνεχίζω να φωτογραφίζω μήπως και σε κάποια γωνιά τους συλλάβω να συνομιλούν ψιθυριστά για το ανεξιχνίαστο έγκλημα. Όταν με το καλό φθάνουμε στο λιμάνι ο καιρός είναι αρκετά καλός και δεν έχει καμία σχεση με τον καιρό που περιμέναμε , λίγος κόσμος βηματίζει στο χειμωνιάτικο σκηνικό και ναι, είμαι πλέον σίγουρος πως το ταξίδι έχει έναν σκοπό, να ζήσωκάτι που δεν έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε εμείς που επισκεπτόμαστε αυτά τα νησιά μόνο για το καλοκαίρι.
Έχω την ευκαιρία να μεταφέρω μέσω της εικόνας την φθινοπωρινή ζωή του νησιού.
Για συνέχεια του άρθρου και πιο πολλές φωτογραφίες, ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: