Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου Νίκου Θηβαίου - Κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θηβών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θηβών επισκέφτηκε την Τρίτη 3/11 ο βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος, ο οποίος παρέστη στον Αγιασμό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, που τελέστηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Γεώργιο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο κατάστημα ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κρατούμενες, με τη διοίκηση, το προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς του καταστήματος και εθελοντές, οι οποίοι του εξέθεσαν τόσο τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σωφρονιστικές δομές όσο και τα προφανή και εντυπωσιακά οφέλη από την εκπαίδευση των κρατουμένων. Στη συνάντηση ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ιδιαίτερες συνθήκες κράτησης και στα αιτήματα των κρατούμενων μητέρων.

Ο κ. Θηβαίος εξέφρασε την ανάγκη για τη στήριξη της Πολιτείας στις σωφρονιστικές δομές, οι οποίες έχουν ήδη ανακουφιστεί από το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρησή τους. Η στήριξη του έργου του προσωπικού και των εθελοντών μπορεί και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Η επίσκεψη συνέπεσε, τόσο με την εγκαινίαση από τον πρωθυπουργό της πρώτης μονάδας απεξάρτησης στο σωφρονιστικό κατάστημα Διαβατών όσο και με την κατάθεση ερώτησης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου αναφορικά με τη μέριμνα για τα ανήλικα παιδιά των κρατουμένων μητέρων του καταστήματος Ελεώνα. Την ερώτηση συνυπέγραψε ο κ. Θηβαίος. 

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου






Δεν υπάρχουν σχόλια: