Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ερώτηση του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς




Ούτε δύο μήνες δεν έχουν περάσει από την ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και το κλείσιμο του χειρουργικού τμήματος, έρχεται να δώσει ακόμη ένα χτύπημα στα θεμέλια της δημόσιας δωρεάν υγείας, του  τόπου μας, οδηγεί ακόμη πιο κοντά στο οριστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, νοσοκομείου, που εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους της περιοχής μας και λαϊκές οικογένειες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περιοδεία που είχε πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Γ. Μαρίνο ειπώθηκε από τη διοίκηση, ότι για το επόμενο εξάμηνο υπάρχουν μόνο 5.000 ευρώ για τη λειτουργία του νοσοκομείου!

Μια ακόμα απόδειξη ότι μπορεί οι συγκυβερνήσεις να αλλάζουν αλλά, όταν δεν αλλάζει η πολιτική, το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο και χειρότερο. Τα μνημόνια, είτε ”αριστερά” είτε “δεξιά”, τα πληρώνει ο λαός με την ζωή του.

Η κατάσταση στο  Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς αλλά και γενικότερα στα δημόσια νοσοκομεία αναδεικνύει τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού σε όλο του το μεγαλείο, γιατί έχει να κάνει με την ίδια τη ζωή. Στον καπιταλισμό η Υγεία γίνεται εμπόρευμα. Σε αυτό το απάνθρωπο σύστημα η Υγεία δεν προσφέρεται δωρεάν και σε όλους όσους την έχουν ανάγκη. Σε αυτό το σύστημα η Υγεία πωλείται. Όποιος έχει χρήματα αγοράζει, οι άλλοι ας πεθάνουν.


Αυτό το σύστημα σήμερα διαχειρίζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , η μνημονιακή κυβέρνηση της πρώτης φορά δήθεν “αριστεράς” . Και οι εκπρόσωποι τους στο νομό μαζί με τους κρυφούς και φανερούς συμμάχους τους πρέπει να απαντήσουν, με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει ο θάνατος αντικείμενο διαχείρισης.

Καλούμε τον λαό της περιοχής μας σε γενικό ξεσηκωμό για την περιφρούρηση και διαφύλαξη της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς και ζητάμε :

·        άμεσα την πλήρη λειτουργία  του χειρουργικού τμήματος και την ενίσχυση του με ιατρικό,  νοσηλευτικό προσωπικό  και υλικοτεχνική υποδομή.

·        Να καλυφθούν τα κενά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και να καλύπτονται οι οξυμένες ανάγκες των ασθενών.

·        Τη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών και όλων όσων εργάζονται στο νοσοκομείο με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

·        Τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προμήθεια του απαραίτητου σύγχρονου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμων, για να μην ταλαιπωρούνται ασθενείς και εργαζόμενοι.

·        Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή και πληρωμή για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις φάρμακα και νοσηλεία για όσους προσέρχονται να εξεταστούν, ή να κάνουν αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι Έλληνες ή μετανάστες.

Λιβαδειά 2-8-2015

Η Τομεακή Επιτροπή Λιβαδειάς του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: