Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Συγκέντρωση την Παρασκευή στο Σύνταγμα για το Δίστομο από Ομαδα Γερμανών ακτιβιστών,και παρουσιάσεις βιβλίων για το Δίστομο

Διαδήλωση στο Σύνταγμα με πανό για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, πορεία προς την Γερμανική Πρεσβεία και συμβολική της περικύκλωση, διοργανώνεται την Παρασκευή 5.6.2015, ώρα 11 π.μ .από την Γερμανική  ''Ομάδα Εργασίας (Arbeitskreis) ΔΙΣΤΟΜΟ'', από το Αμβούργο,με αφορμή την 71η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου.
Πρόσκληση σε όλους τους πολιτες από το Εθνικό Συμβούλιο

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών Γερμανίας στην Ελλάδα, με ανακοίνωση που υπογράφει ο Στεφανος Ληναίος,καλεί τους πολίτες  να συμμετάσχουν στην κινητοποιηση . Η Ομαδα των γερμανών ΑΚ Διστομο/Αμβουργο έρχεται και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στην Ελλάδα για να τιμήσει τα θύματα του Διστόμου και να ενώσει τη φωνή της με το κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Η συγκεντρωση της Παρασκευης είναι μια από τις δραστηριότητες που θα κανει στην Ελλάδα και στο Διστομο.
Παρουσιάσεις βιβλίων για το Δίστομο
Στο Δίστομο, την ίδια ημερα Παρασκευή 5.6.2015,στις 8 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Μαρτυρικής Πόλης, διοργανώνεται από τον Πολιτισμικό Σύλλογο Διστόμου παρουσιαση δυο βιβλίων για την Σφαγή των Διστομιτών και τον αγώνα για Δικαιοσυνη και αποζημίωση.
Πρόκειται γαι το βιβλιο της Διστομιτισας συγγραφεως Καιτης Μανωλοπούλου-Κα'ί'λη ''Αθεριστος Ιούνης'' και το νεο βιβλίο του επίσης Διστομίτη αγωνιστή και ακτιβιστή Αργυρη Σφουντουρη ''Πενθω για την Γερμανια- Το παράδειγμα του Διστόμου''.
Συντονιστής ο δικηγόρος Μιλτιάδης Σφουντουρης.
Το βιβλιο του Αργυρη Σφουντούρη ''Πενθω για την Γερμανια- Το παράδειγμα του Διστόμου''.θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα την επόμενη Κυριακή 7-6-2015 στις 12 30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναιων ( οδος Ακαδημιας).
Συντονιστής ο δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: