Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Συνάντηση Γλέζου με Γερμανό Υφ. Εξωτερικών για τις αποζημιώσεις

Πηγή/Αναδημοσίευση: news4people

Γερμανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον κ. Μίκαελ Ροθ (Michael Roth), υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα, συναντήθηκε σήμερα, όπως είχε ζητήσει, με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλη Γλέζο.
 
Η συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του κ.Μανώλη Γλέζου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, απέβλεπε στο να ακούσει η γερμανική πλευρά τις απόψεις του Έλληνα Ευρωβουλευτή για το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Ο κ. Μανώλης Γλέζος επανέλαβε τα σχετικά στοιχεία και επιχειρήματα που αναπτύσσει εδώ και μια εικοσαετία. Υπενθύμισε την ανιστόρητη και αυθαίρετη άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ.Σόιμπλε, ο οποίος ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι «το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα έχει λήξει, βάσει αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων» και ο κ Γλέζος τον κάλεσε, για μια ακόμα φορά, να απαντήσει πότε και πώς έληξε το θέμα.
 Τέλος, ο κ. Μανώλης Γλέζος επανέλαβε το πάγιο αίτημα να υπογραφεί, επιτέλους, Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αντί του νόθου καθεστώτος της «μη εμπόλεμης κατάστασης», που υφίσταται σήμερα.
 
Ο κ. Μίκαελ Ροθ, αφού άκουσε προσεχτικά και «από καρδιάς» τον κ. Μανώλη Γλέζο, όπως ο ίδιος είπε, επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
 
''Καλω τον Σόιμπλε να με αντικρουσει επί γερμανικού εδάφους''
 
Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες ο κ Γλέζος και με αφορμή την προαναφερθεισα θεση του κ Βόλφγκαρντ Σόιμπλε, ειχε κάνει  δήλωση στην οποία ανεφερε: ''Εντελώς εξωπραγματικές είναι οι απόψεις του ίδιου του Σόιμπλε. Αντί να αοριστολογεί, ας μας πει σε ποια διεθνή δικαστήρια και πότε συζητήθηκαν τα θέματα αυτά (...) Γνωρίζει πολύ καλά ότι το μόνο διεθνές δικαστήριο που αναμείχθηκε ποτέ ήταν αυτό της Χάγης, το οποίο αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει, επειδή η υπόθεση είναι καθαρά πολιτική και πρέπει να λυθεί μεταξύ των δύο λαών και των κυβερνήσεών τους. Αυτό λέμε κι εμείς καιρό τώρα. Και, επιτέλους, αν όλα είναι λυμένα και τακτοποιημένα, ας κοπιάσει η Γερμανία στο τραπέζι, να βάλει την υπογραφή της σε μια Συνθήκη Ειρήνης ανάμεσα στις χώρες μας.Φτάνουν πια οι υπεκφυγές και η λασπολογία σε βάρος της Ελλάδας και του λαού μας''.
Και κατέληξε:.
''Και κάτι τελευταίο. Τις επόμενες μέρες πραγματοποιώ μια μεγάλη περιοδεία στη Γερμανία, και καλώ τον Σόιμπλε, σε κάποια από τις πόλεις όπου θα μιλήσω, να έρθει να με αντικρούσει ενώπιον του γερμανικού λαού''.
 
Η επικείμενη περιοδεία Γλέζου στην Γερμανία 
 
Η περιοδεία του κ.Μανώλη Γλέζου στην Γερμανία με θέμα την ενημέρωση τις γερμανικές οφειλές ξεκινά στις 23 Απριλίου.
 
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των ομιλιών που θα δώσει είναι το ακόλουθο:
Απρίλιος
Πέμπτη 23/4 στο Hanau
Παρασκευή 24/4 Φρανκφούρτη
Μάιος
Παρασκευή 1/5 Αμβούργο (σε εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά)
Σάββατο 2/5 Αμβούργο
Τρίτη 5/5 Βερολίνο
Πέμπτη 7/5 Βερολίνο
Παρασκευή 8/5 Βερολίνο
Σάββατο 9/5 Βερολίνο
Παρασκευή 22/5 Καρλσρούη
 
(Στοιχεία από:http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: