Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας: Συνάντηση μελών της δομής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης στην ΑΣΤΡΑΔΕΝΗ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας πραγματοποιεί συνάντηση μελών της δομής στις 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 18.00 στο Art Cafe Αστραδενή. 
Λίγα λόγια για την αφήγηση:
Η προφορική αφήγηση συνδέεται άρρηκτα με την κοινωνικότητα των ανθρώπων, όταν τα βράδια μαζεύονταν γύρω από τη φωτιά για να διηγηθούν τις εμπειρίες της ημέρας. Η αφήγηση είναι τόσο παλιά όσο είναι και ο λόγος. Θρύλοι, ιστορίες, μύθοι και λαϊκά παραμύθια, έχουν διαδοθεί από γενιά σε γενιά μέσω της προφορικής αφήγησης. 

Η προφορική αφήγηση αποτελεί τον πυρήνα της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης (World Storytelling Day), που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου, έχοντας τις ρίζες της στην εκδήλωση αφήγησης «Η Ημέρα όλων των Παραμυθάδων», η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Σουηδία, στις 20 Μαρτίου 1991. Η ιδέα αγκαλιάστηκε από ενθουσιώδεις υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο και από το 2005 απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα.

Στην Ελλάδα η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2010.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εθελοντές της δομής, Άντζελα, Γιώργος και Κατερίνα θα μας «αφηγηθούν» την εμπειρία τους για την εθελοντική τους δράση στο οικοτροφείο καθώς και το προστατευμένο διαμέρισμα τη δομής, που λειτουργούν στην Λιβαδειά.

Η συνάντηση θα κλείσει με ιστορίες του Jorge Bucay από τα μέλη της ομάδας αφήγησης, που πραγματοποιείται στον χώρο του οικοτροφείου από το 2013 και συντονίζει ο κος Λάιος Γιώργος.


Art Cafe Αστραδενή, Ι. Λάππα 9 Λιβαδειά, τηλ: 22611 00920

Δεν υπάρχουν σχόλια: