Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Προσοχή στη Θράκη κύριε Τσίπρα, κάποιοι οργανώνονται

 
Πηγή/Αναδημοσίευση: On Alert
Δική της ατζέντα φαίνεται έχει η Άγκυρα και τα φερέφωνά της, πίσω από την εκλογή τριών μουσουλμάνων βουλευτών στην Δυτ. Θράκη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές όπου κατέβηκε το μειονοτικό «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ-DEB).
Αυτό προκύπτει αβίαστα -αν δεν ομολογείται καθαρά- από τις δηλώσεις του προέδρου της λεγόμενης «Συνομοσπονδίας Τούρκων των Βαλκανίων», κ.Zulfettin Hacioglu που μεταδόθηκαν από το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu με τίτλο «Η Τουρκία πρέπει να «διαβάσει» σωστά την αλλαγή στην
Ελλάδα».
Προκύπτει ακόμα -για άλλη μια φορά- ότι η μειονότητα χειραγωγείται, εν μέρει φυσικά εν αγνοία της, από μηχανισμούς οι οποίοι έχουν στόχους πέραν της Ελλάδας και συγκεκριμένη πολιτική αντζέντα η οποία μάλιστα δείχνει να υπερβαίνει την απλή εκπροσώπηση. Και προφανώς -αν ισχύουν όσα κατά εμάς προκύπτουν- είναι εν αγνοία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πιο συνειδητοί «Τούρκοι» των Βαλκανίων!
Όπως δήλωσε στον ανταποκριτή του Anadolu o κ. Hacioglu, μεταξύ των τουρκικών μειονοτήτων που κατοικούν στα Βαλκάνια, οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης (σ.σ έτσι ακριβώς ονομάζει τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες) είναι αυτοί που συνδέονται πιο πολύ με τη θρησκεία και από την άποψη αυτή -αναφέρει- πρέπει να «γίνει μια καλή ανάλυση» της εκλογής τριών «Τούρκων» βουλευτών, ως υποστήριξη, σε κλίμα ενότητας, προς ένα αριστερό πολιτικό κόμμα.
Αφού επισημαίνει ότι οι εκλογές στην Ελλάδα απαιτείται να αξιολογηθούν σε συνάρτηση και με τις τελευταίες εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου -λόγω της αυτόνομης καθόδου μειονοτικού κόμματος- ο κ. Hacioglu συνέχισε λέγοντας: «Στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρώτη φορά στην ιστορία της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης, μέσα σε κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης, εξασφαλίστηκαν πάνω από 40.000 ψήφοι. Και πάλι σε αυτές τις
βουλευτικές εκλογές, η εκλογή τριών βουλευτών από ένα κόμμα δείχνει ότι η μειονότητα βρίσκεται σε ενότητα και αλληλεγγύη και ψηφίζει συνειδητά»
Δεν θέλουν συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.
Στη συνέχεια αναδεικνύει τα μεγαλεπήβολα σχέδια για ουσιαστική παρέμβαση στην κεντρική πολιτική της χώρας, θέλοντας να έχει λόγο και με ποιον θα έπρεπε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντα με άξονα την προώθηση των στόχων της Άγκυρας και των φερεφώνων της: Αφού, λοιπόν, εκφράζει την πεποίθηση ότι μπορεί να αποδοθούν περισσότερα δικαιώματα στους «Τούρκους», ο κ.Hacioglu σχολιάζει ότι προκάλεσε απογοήτευση στη μειονότητα το γεγονός ότι ένα αριστερό κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο και υποστήριξαν, σχημάτισε κυβέρνηση με ένα ακραίο εθνικιστικό κόμμα- όπως χαρακτηρίζει τους ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου.
Αναφέρει ο κ.Hacioglu ότι είναι πασιφανής η προκατάληψη του αρχηγού του «εθνικιστικού κόμματος» της κυβέρνησης συνεργασίας απέναντι στην Τουρκία και στην «τουρκική» μειονότητα,
Και προσθέτει: «Αυτό δημιούργησε λίγη απαισιοδοξία στην «τουρκική» μειονότητα, αλλά και πάλι η Τουρκία πρέπει να αναγνώσει καλά την αλλαγή στην Ελλάδα, να οικοδομήσει καλές σχέσεις και να εργασθεί μαζί με τις μειονότητες για την επιστροφή των δικαιωμάτων της «τουρκικής» Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης».
Εν συνεχεία αναδεικνύονται δυο από τους στόχους που έχει αυτό το «κέντρο προπαγάνδας» της τουρκικής πολιτικής στα Βαλκάνια- τα τζαμιά και η διείσδυση στην Εκπαίδευση:
Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Τούρκων των Βαλκανίων επεσήμανε ότι στη Δυτική Θράκη η κεντρική διοίκηση και οι τοπικές αρχές, πέραν από τη κατασκευή τζαμιού, δεν έδωσαν άδεια ούτε και για την επισκευή των υπαρχόντων χώρων λατρείας, ενώ στην Αθήνα, αν και κατοικούν πάνω από 1 εκ. μουσουλμάνοι, όπως υποστήριξε, δεν έχει κατασκευασθεί ακόμη ούτε ένα τζαμί.
Τζαμιά -Εκπαίδευση
Επίσης, σε σχέση με την Εκπαίδευση, αφού είπε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά προβλήματα σχετικά με την προσχολική αγωγή, ο  Hacioglu υποστήριξε και τα εξής: «Η κεντρική διοίκηση προέβη σε αλλαγές ορισμένων κανονισμών για τη διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας των παιδιών των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης από Έλληνες εκπαιδευτικούς, που η ίδια διόρισε. Τη στιγμή αυτή, υπάρχει πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό μεταξύ των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, αλλά δεν αξιοποιείται. Αυτό πρέπει να διορθωθεί. Διότι στη Συνθήκη της Λωζάνης η Εκπαίδευση της «τουρκικής» μειονότητας αφέθηκε στη διαχείριση της Τουρκικής Δημοκρατίας».
Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2014
Για μια πληρέστερη εικόνα να  σημειώσουμε εδώ ότι στις ευρωεκλογές το «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ-DEB) έλαβε  πανελλαδικά 42620  ψήφους, ποσοστό 0,71%. Αναλυτικότερα :
– Στη Ροδόπη, ΚΙΕΦ: 25.857 ψήφους (41,68%), (με την ΝΔ δεύτερη με  10.182 (16,41% )
Στην Ξάνθη, ΚΙΕΦ: 15.378 ψήφους (25,89%), ( με την  ΝΔ δεύτερη με 10.447 (17,59%  )
Στον Έβρο, ΚΙΕΦ: 1.220 ψήφους (1,45%)
Στα Δωδεκάνησα, ΚΙΕΦ: 15 ψήφους
Στην Αττική, ΚΙΕΦ: 1 ψήφος
Συνολικά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το ΚΙΕΦ έλαβε 42.533 ψήφους (12,23%) και αναδείχτηκε 3ο  Κόμμα.
Προβληματισμός
Βεβαίως κανείς δεν μπορεί να βασιστεί και να βγάλει συμπεράσματα απ όσα αναπτύσσει ένας ίσως κατ΄ επάγγελμα ““συνδικαλιστής» των Τουρκικών απόψεων.
Όπως κανείς δεν μπορεί να ψέξει οποιονδήποτε για το τι επιλέγει να ψηφίζει. Ούτε ένα κόμμα απαγορεύεται  να έχει την φιλοδοξία να εκφράσει ή και να εκφραστεί μέσα από τις γραμμές του,  ο οποιοσδήποτε. Η ελευθερία είναι απόλυτη και δεν έχει »ναι μεν αλλά».  Ωστόσο, κάποιους θα πρέπει να προβληματίσει στις αναλύσεις τους η απροκάλυπτη ομολογία  μέσα από το όλο προαναφερθέν σκεπτικό του »συνδικαλιστή» – »Τούρκου» των Βαλκανίων, των στόχων που μπορεί να υπάρχουν πίσω από εκλογικές τακτικές και αποτελέσματα στην Ελλάδα, τα οποία μπορεί ενίοτε να ακουμπούν ακόμα και κυβερνητικές συνεργασίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: