Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Αστυνομικοί έγδυσαν σε δημόσια θέα αφισοκολλητές του αντιφασιστικού στεκιού ''Δίστομο''

Αναδημοσίευση: Lefterianews
Στην αυθαίρετη προσαγωγή τουλάχιστον 15 μελών του αντιφασιστικού στεκιού ''Δίστομο'' κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης προχώρησαν δεκάδες αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ έξω απο το ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο.
Οι αστυνομικοί με κουκούλες και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους σταμάτησαν τους νεαρούς και αφού τους «έγδυσαν» σε δημόσια θέα κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου, σύμφωνα με συνήγορο των προσαχθέντων, τους φωτογράφιζαν χασκογελώντας με τα προσωπικά κινητά τους.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί οδήγησαν τους νεαρούς σε κλούβα και  μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ. Στην αντίδραση των συνηγόρων τους για την απαράδεκτη πρακτική φωτογράφισης των προσαχθέντων απο τους αστυνομικούς με τα προσωπικά τους κινητά, ο επικεφαλής της ομάδας ΔΕΛΤΑ δήλωσε πως «κάνουμε ότι θέλουμε».
«Πρέπει να μάθουμε που ακριβώς θα κατευθυνθούν αυτές οι φωτογραφίες, στην αστυνομία όχι καθώς έχει τα στοιχεία τους, μήπως στη Χρυσή Αυγή;» δηλώνει στο Κόκκινο συνήγορος των προσαχθέντων.
Γεννιούνται λοιπόν σοβαρά ερωτήματα προς την ηγεσία της ΓΑΔΑ και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για αυτές τις πρακτικές των αστυνομικών της ομάδας 
Πηγή: Στο Κόκκινο

1 σχόλιο:

Αντιφασιστικό αντιεξουσιατικό στέκι Δίστομο είπε...

36 ήταν οι συλλήψεις, η μάλλον 37 αν μετρήσουμε κι έναν διερχόμενο δεκαεπτάχρονο νεαρό που άρπαξαν στο φτερό από το πεζοδρόμιο.
Η φωτογράφηση προαγόμενων από τα "παλικάρια" της ομάδας ΔΕΛΤΑ είναι πάγια πρακτική, οπως και η μετέπειτα "διαρροή" τους σε χρυσαυγίτες (άλλωστε οι περισσότεροι δελταιοι τέτοιοι είναι) και παπαγάλους που καμώνονται τους δημοσιογράφους.
Όσο για το δήθεν γδύσιμο δεν έγινε έτσι, απλά τους αφήσαμε, χωρίς να συνεργαζόμαστε ιδιαίτερα, να μας αφαιρέσουν τις ειδικές επενδύσεις που φέραμε για προστασία από μαχαιροβγάλτες

Αντιφασιστικό αντιεξουσιατικό στέκι Δίστομο