Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Από το αντιφασιστικό στέκι ΔΙΣΤΟΜΟ - «Κλίκα ‘δημοσιογράφων’ αβαντάρει τους νεοναζί»

Για στοχοποίηση όποιου αντιμάχεται τη Χρυσή Αυγή κατηγορεί ο Γ. Καλαϊτζίδης το ιστολόγιο «nantiareport» | EUROKINISSI-\ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Αναδημοσίευση: Lefterianews

Η «Εφ.Συν.» δημοσιεύει κείμενο του Γ. Καλαϊτζίδη (μέλους του αντιφασιστικού και αντιεξουσιαστικού «Δίστομο»), με το οποίο απαντά στο ιστολόγιο «nantiareport» για τη δημοσίευση του ονόματός του ως ενός από τα προσαχθέντα μέλη του στεκιού Δίστομο, που κατηγορούνται για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Τετάρτης, 7 Ιανουαρίου.
Σε ανάρτηση λίγο μετά την προσαγωγή 36 μελών του στεκιού, το ιστολόγιο δημοσίευσε τα ονόματα δύο προσαχθέντων, μεταξύ των οποίων αυτό του Γ. Καλαιτζίδη, όπως και φωτογραφίες των προσαχθέντων. Όπως έχει γράψει η «Εφ.Συν.», συνήγοροι των προσαχθέντων και αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν πως αστυνομικοί τούς τραβούσαν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της προσαγωγής, πριν καν οδηγηθούν στον εισαγγελέα και τούς απαγγελθούν κατηγορίες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται για κινήσεις υποστηρικτικές προς τη Χ.Α. η συγκεκριμένη δημοσιογράφος.
Στη δίκη του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση εναντίον φοιτητή στην Πολυτεχνειούπολη, η κατάθεσή της χρησιμοποιήθηκε για να πλήξει την αξιοπιστία της βασικής μάρτυρα κατηγορίας και θεωρείται κομβική για την τελική αθώωση του χρυσαυγίτη κατηγορουμένου.
Η απάντηση του Γ. Καλαϊτζίδη έχει ως εξής:
«Στις 7/1/15, στις 7 το απόγευμα, κατά την επιστροφή μας από το αντιεξουσιαστικό-αντιφασιστικό στέκι Δίστομο, περικυκλωθήκαμε στα Προπύλαια από αστυνομικούς της ομάδας Δέλτα, οι οποίοι μας ανακοίνωσαν ότι θα προσαχθούμε στη ΓΑΔΑ. Κατά την παραμονή μας στο χώρο, και μέχρι να έρθουν τα οχήματα που θα μας μετέφεραν, κάποιοι από αυτούς είχαν βγάλει τα κινητά τους και μας φωτογράφιζαν. Οι φωτογραφίες αυτές αναρτήθηκαν αμέσως στην ιστοσελίδα της Νάντιας Αλεξίου. Το κείμενο που τις συνόδευε ήταν αντιγραφή της γελοίας ανακοίνωσης της Χρυσής Αυγής για τον εξευτελισμό που υπέστησαν το ίδιο βράδυ από αντιφασίστες, και σε περίοπτη θέση φιγουράριζε το όνομα το δικό μου κι ενός ακόμα συντρόφου.
Η συγκεκριμένη, ανήκει σε μια κλίκα »δημοσιογράφων», που αβαντάρουν τους νεοναζί της Χ.Α., λειτουργώντας ως εκπρόσωποι τύπου της εν λόγω συμμορίας. Στο πλαίσιο αυτό φροντίζουν να στοχοποιούν, με δημοσιεύσεις ονομάτων και φωτογραφιών, όποιον αντιπαλεύεται τους θρασύδειλους φασίστες. Βέβαια η πρόσπάθεια εκφοβισμού του αντιφασιστικού κινήματος από τους ιντερνετικούς γκεμπελάκους, θα πέσει στο κενό. Και προκαταβολικά αναφέρω στο συγκεκριμένο παπαγάλο της Χ.Α. που χειρίζεται το ιστολόγιο nantiareport, ότι συμμετέχω σε όλες τις αντιφασιστικές δράσεις, και να δημοσιεύει το όνομά μου κάθε φορά. Δεν είμαστε και Μπούκουρες να βάλουμε τα κλάματα…
Γ.Καλαϊτζίδης»
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: