Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Έφυγε απ' τη ζωή ο μεγάλος Έλληνας ερμηνευτής και μουσικός του Ρεμπέτικου, Μπάμπης Γκολές

Έφυγε απ' τη ζωή ο μεγάλος Έλληνας ερμηνευτής και μουσικός του  Ρεμπέτικου, Μπάμπης Γκολές.
Οι αγώνες του στην έρευνα και στην διάσωση το Ρεμπέτικου ήταν τεράστιοι, όπως και η προσφορά του.
Η τεχνική και η φωνητική του ικανότητα, είχαν ιδρύσει σχολή για πολλούς νεώτερους που ανακάλυψαν και διδάχτηκαν απ' τον Γκολέ το Ρεμπέτικο.
Φτωχύναμε πολύ σήμερα...!!
Ο Μπάμπης Γκολές ,γεννήθηκε στα Ταμπάχανα Πατρών ,όπου και μεγάλωσε. Από 17 ετών ,ξεκίνησε να παίζει σε μαγαζιά της Πάτρας ,με πάθος για το λαϊκό τραγούδι .
Η δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι και η μοναδική του εκφραστική απόδοση ,πλούτισαν την μουσική του πορεία με 25 δίσκους! Έχει γράψει δικά του τραγούδια με γνήσια λαϊκή εκφραστικότητα και ποιητική ευαισθησία, που μαρτυρούν την αγάπη του για την μουσική μας παράδοση.
Η ιδιότυπη φωνή του, οι μοναδικές του ερμηνείες, η παρουσία του στο πάλκο και γενικώς η συμπεριφορά του, δικαίως τον έχουν καταστήσει ως τον πιο πιστό καλλιτέχνη του ρεμπέτικου, ως τον καλλιτέχνη που ξέρει γιατί τραγουδά τα κλασικά ρεμπέτικα τραγούδια.

Βαθύς γνώστης ο ίδιος, του ρεπερτορίου των 78 στροφών, ο Μπάμπης Γκολές, έχει λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην παλαιά γενιά των ρεμπετών και τους νέους ρεμπέτες και έχει καταφέρει να κάνει αγαπητό αυτό το είδους το τραγουδιού στους νέους.
Μέχρι σήμερα, είχε ηχογραφήσει 300 περίπου παλαιά και νέα τραγούδια Ο Μπάμπης Γκολές με το μπουζούκι του εξακολουθούσε να παίζει και να τραγουδά, μεταδίδοντάς μας τη γνώση, το μεράκι και το ήθος μιας εποχής που, παρ' όλο το πέρασμα των "τρένων" (αυτών που πάτησαν τους μάγκες και τους ρεμπέτες...), εξακολουθεί να ζει και να εμπνέει.
Καλό σου ταξίδι Μπάμπη.....και όπως είπε και ο Φίλος Κώστας Παναγιωτακόπουλος...."Γίναμε φτωχότεροι....."
Ας τον αποχαιρετήσουμε με τις γλυκές πενιές που τόσο αγάπησε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: