Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Οι Γερμανικές Οφειλές στην καρδιά της Ευρώπης!

Πηγή/Αναδημοσίευση: On Alert

''Η υπόθεση έχει πλέον διεθνοποιηθεί και μεταφερθεί στην καρδιά της Ευρώπης'' δήλωσε ο κ. Μανώλης Γλέζος στην αντιπροσωπεία του ''Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα'' που πραγματοποιεί επίσκεψη στις Βρυξέλλες, κατόπιν πρόσκλησης του Ελληνα Ευρωβουλευτή .
Ο κ. Μανώλης Γλέζος ενημέρωσε τα μέλη της αποστολής για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις του και τους στόχους που έχει θέσει.- ένας από τους οποίους είναι η ανάδειξη του ζητήματος των Γερμανικών Οφειλών.
Σε σχέση, ιδίως, με το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, ο κ. Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στις προσπάθειες των Ελλήνων ευρωβουλευτών και αφού τόνισε ότι η υπόθεση έχει πλέον διεθνοποιηθεί και μεταφερθεί στην καρδιά της Ευρώπης, επεσήμανε την ανάγκη κλιμάκωσης της πίεσης εντός κι εκτός Ελλάδας, με την κινητοποίηση του συνόλου των δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας και τη συνεργασία με γερμανικά κινήματα και οργανώσεις, που υποστηρίζουν τον αγώνα διεκδίκησης. Ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι ο αγώνας μας δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού αλλά αποσκοπεί στην απόδοση δικαιοσύνης. Κατέληξε ότι ''είμαστε ανυποχώρητοι στον αγώνα για τη δικαίωση της Θυσίας του ελληνικού λαού και τη διεκδίκηση των εθνικών μας δικαίων''.

Ο Μανώλης Γλέζος είχε ιδιαίτερη συνεργασία με την αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας έγινε αποτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας της διεκδίκησης και σχεδιασμός των επόμενων, κρίσιμων, βημάτων.

Εκδήλωση στο Μνημείο των πεσόντων στον Α’ και τον Β’ Π.Π.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα μαζί με μέλη ενώσεων θυμάτων, πολίτες από μαρτυρικούς δήμους κι εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποίησαν συμβολική εκδήλωση στο Μνημείο των πεσόντων στον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με στόχο να σταλεί μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών, καταδίκης του ναζισμού και του φασισμού και διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.

 Η αντιπροσωπεία άνοιξε πανό με το σύνθημα ''Δικαιοσύνη και Αποζημίωση'' σε τρεις γλώσσες - το ίδιο έγινε και στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, μπροστά σε όλες τις σημαίες, μαζί με τον Μανώλη Γλέζο.

Στην επίσκεψη στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ άλλων συμμετέχουν εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου οι Στέφανος Ληναίος, Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Μανώλης Κατριβάνος, Αγάπη Βασιλειάδη, Γιάννης Δημάκας και Αριστομένης Συγγελάκης, οι Δήμαρχοι Καισαριανής Γιώργος Κοντόσταυλος και Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου Αντώνιος Χωριανόπουλος, ο δημοσιογράφος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Ελληνιάδης και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: