Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Στην Ευρωβουλή το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων -Γλέζος: Σημαντική ημέρα -Συμμετέχουν και Γερμανοί


Πηγή/Αναδημοσίευση: Left.gr

Στη σημασία της συμμετοχής και Γερμανών ευρωβουλευτών και πολιτικών δυνάμεων στον αγώνα για την ανάδειξη του θέματος των Γερμανικών Επανορθώσεων προς την Ελλάδα στάθηκε ο Μανώλης Γλέζος στην αρχή της συνέντευξης που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μαζί με την επικεφαλής της Ευρωομάδας του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά : «Είναι συμβολική μέρα γιατί το θέμα από Ελληνικό ανυψώνεται σε θέμα ευρωπαϊκό. Θέλω να τονίσω περισσότερο την πλευρά της μορφής που παίρνει ο αγώνας. Δεν είναι πια Ελληνικός αλλά Ελληνογερμανικός. Για τα όσα συνέβησαν, δεν είναι ο γερμανικός λαός υπεύθυνος αλλά το τρίτο Ράιχ. Όταν ακούω Γερμανούς επισήμους να ζητούν συγνώμη αναρωτιέμαι γιατί το κάνουν. Εμείς δεν τους ταυτίζουμε με το τρίτο Ράιχ και ζητούμε αποκατάσταση Δικαίου».

Από την πλευρά της η Γκάμπι Τσίμερ γνωστοποίησε την απόφαση της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), να θέσει το θέμα στη δημόσια πολιτική συζήτηση στη Γερμανία . «Είναι απόλυτα αναγκαίο -τόνισε η κ.Τσίμερ- και στη σημερινή επανενωμένη Γερμανία να ξαναμιλήσουμε γι αυτό και σε σύνδεση με την κρίση και με σεβασμό να θέσουμε μήνυμα ότι θέλουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Το Die Linke έλαβε την απόφαση να εντάξει στην ατζέντα το θέμα των επανορθώσεων και των αποζημιώσεων. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.
Είναι πιο σημαντικό ως βήμα από τα αριθμητικά μεγέθη που θα συζητηθούν. Είναι σημαντικό να ληφθεί η απόφαση, και με σεβασμό να προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: