Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Εγκατάλειψη σκύλου το Σάββατο, λίγο έξω απ' το Δίστομο, από άγνωστο όχημα

Έχω γράψει επανειλημμένως άρθρα για εγκαταλείψεις κατοικιδίων. Μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ στις ετικέτες ( Κατοικίδια, Εγκατάλειψη κατοικίδιων,Σκύλος,Φιλοζωία,Αδέσποτα ).
Κάθε χρόνο γεμίζει το Δίστομο από εγκαταλελειμμένα ανυπεράσπιστα σκυλιά, που σχεδόν όλα έχουν άσχημο τέλος.
Ή θα θανατωθούν από φόλα από θρασύδειλα ανθρωπόμορφα κτήνη, ή από τροχαίο, ή τέλος από κάποια αρρώστια και γενικότερη κακοποίηση.
Και από κρατική μέριμνα ( αν και προβλέπεται ), τίποτα!!
Πως όμως εμφανίζονται αυτές οι αγέλες; ( Σκυλιά από όλες τις ράτσες που πολλά ακόμη φοράνε περιλαίμιο;). Μα φυσικά από εγκατάλειψη.
Πολλοί μάρτυρες έχουν δει κάποια σκυλιά και τα έχουν γνωρίσει. Τα θυμούνται από αυλές γειτονικών χωριών.

Αρκετοί επισκέπτες του Παρνασσού, πηγαίνοντας προς Αράχωβα, έχουν εντοπιστεί να αφήνουν τα σκυλιά τους στο δρόμο έξω απ'το Δίστομο που πηγαίνει κανείς για Παρνασσό ( περιοχή Βερβά ).
Το Σάββατο λοιπόν εντοπίστηκε ένα κίτρινο αυτοκίνητο μάρκας fiat Cinquecento 
( τσικουϊνσέτο ), το οποίο αδηγούσε γυναίκα, η οποία εγκατέλειψε το κατοικίδιο της, ενώ αυτό δεν έβγαινε με τίποτα απ' το αυτοκίνητο και έκανε σαν τρελό απ το κλάμα. Και πάλι στην περιοχή Βερβά. Πιο πέρα είναι -εδώ κι ένα χρόνο περίπου -κι ένα άλλο άσπρο πολύ αδύνατο σκυλάκι, πάλι εκαταλελειμμένο, που παλεύει να επιβιώσει μέσα στη μέση του δρόμου.
Όποιος γνωρίζει κάτι για την κυρία, ή έχει δει τίποτα, παρακαλούμε να πάει στην Αστυνομία.Υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες καθώς και σχετική Νομοθεσία..

Δεν υπάρχουν σχόλια: