Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Έναντι 525 εκατ. ευρώ η οικογένεια Κυριακόπουλου πούλησε την εταιρεία τους S&B σε γαλλικό κολοσσό

Αναδημοσίευση: Πολύδροσος Παρνασσού
Στον έλεγχο της γαλλικής πολυεθνικής Imerys περνά η S&B. Στα 525 εκατ. ευρώ η αξία του deal. Οι δραστηριότητες στην Ελλάδα συνεχίζονται κανονικά δηλώνει ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Ορόσημο χαρακτηρίζει την συμφωνία ο πρόεδρος της Imerys.....
Την απορρόφηση της S&B από την γαλλική Imerys συμφώνησαν οι δυο εταιρίες σε ένα deal που αποτιμάται περίπου 525 εκατ. ευρώ. 
Η οικογένεια Κυριακόπουλου θα λάβει ποσό ύψους 311 εκατ. ευρώ (σε μετρητά) αλλά και μετοχές της γαλλικής εταιρίας αξίας 214 εκατ.,που θα προκύψουν από αύξηση κεφαλαίου.
Μετά την ολοκλήρωση του deal η οικογένεια Κυριακόπουλου θα διαθέτει ποσοστό 4,4% της Imesys και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος - αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων χθες στην Αθήνα- υπογράμμισε τα εξής: « Οι συζητήσεις με τον γαλλικό όμιλο διήρκεσαν 6 μήνες, αφού στόχος της διοίκησης είναι να διασφαλίσει τη μελλοντική πορεία της S&B και να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία. Θα πρέπει να τονίσω ότι οι δραστηριότητες στην Ελλάδα συνεχίζονται κανονικά χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία της εταιρείας. H απορρόφηση αφορά τον όμιλο εκτός από τους βωξίτες».
Οπως υπογράμμισε ο κ. Κυριακόπουλος στις δηλώσεις του προς την «Κ» ο γαλλικός όμιλος έχει μία ισχυρή βάση ρευστότητας αφού αξίζει να σημειωθεί ότι το επιτόκιο δανεισμού του σε εταιρικά ομόλογα δεν ξεπερνά το 3,1% σε αντίθεση για παράδειγμα με τη S&B που το επιτόκιο εταιρικού ομολόγου που έχει εκδώσει ξεπερνά το 9%.
O πρόεδρος και CEO της Imerys, Giles Michel,, δήλωσε ότι η συμφωνία αποτελεί ορόσημο για την στρατηγική ανάπτυξη της εταιρίας."Υποδεχόμαστε την ομάδα της S&B η οποία μοιράζεται ίδια αξία και κουλτούρα και θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε την παρουσίας μας στον κλάδο των μετάλλων. Η δυναμική της εταιρίας προς την καινοτομία και η επιτάχυνση της διεθνούς ανάπτυξης θα αποτελέσουν τους κλύριους καταλύτες θα προσδώσουν αξία στους μετόχους, τόνισε ο πρόεδρος της γαλλικής εταιρίας.
Η Imerys είναι μια από τις ισχυρότερες βιομηχανίες μετάλλων παγκοσμίως. Δραστηριοποιείται σε 50 χώρες, με πάνω από 250 βιομηχανικές τοποθεσίες, ενώ απασχολεί περίπου 16.000 εργαζομένους.
Το 2013 κατέγραψε έσοδα 3,69 δισ. ευρώ και κέρδη 304 εκατ. ευρώ. Είναι εισηγμένη στο γαλλικό χρηματιστήριο και η μετοχή της συμπεριλαμβάνεται στον δείκτη CAC 40.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: