Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πρόταση για Τρισάγιο στην τιμή των πεσόντων, στο ιστορικό εικονοστασάκι της Παραλίας Διστόμου

Μετά από την ιστορική έρευνα για το παλιό Εικονοστάσι, που αφιερώθηκε από τους Διστομίτες κατοίκους της Παραλίας Διστόμου πριν το εξήντα( ΚΛΙΚ ΕΔΩ ), προτάθηκε από την συμπατριώτισσά μας, Κονδυλία Περγαντά Σάλμα, το εξής:
Με τα λόγια της Κονδυλίας Περγαντά Σάλμα
Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ, μέσα από αυτή την σελίδα, τον συμπολίτη και φίλο Λουκά Δημάκα για την έρευνα που έκανε για το ''ξεχασμένο Εικονοστάσι'' του μικρού μας χωριού, ( της προπολεμικής και μεταπολεμικής Παραλίας Διστόμου, πριν απαλλοτριωθεί για την δημιουργία του οικισμού ).
Όλοι μάθαμε ότι το είχαν κτίσει οι δικοί μας άνθρωποι για να προσευχηθούν στην Παναγία για να έχει αίσιο τέλος ο πόλεμος του ‘40.
Εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση, με την φροντίδα και συντήρηση του Εικονοστασίου αλλά και την ενημέρωση : Είδαμε με χαρά ότι μερικά (ηλεκτρονικά) ΜΜΕ της Βοιωτίας αναδημοσίευσαν την είδηση από το Facebook, όπου είχε πολλά Like σε διάφορες Ομάδες που ''ταξίδευσε''!

Έρχομαι και σε κάτι άλλο που σκέφτηκα – μέρες που είναι: Καθώς σε λίγες μέρες είναι η επέτειος της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, προτείνω να οργανώσουμε ένα τρισάγιο στο χώρο του Εικονοστασίου της Παναγίας, μετά την παρέλαση, για να τιμήσουμε τους πεσόντες στο Έπος της Πίνδου και της Αλβανίας, αλλά και τους δικούς μας ανθρώπους που έφυγαν πονεμένοι…. Καθώς επίσης για όλους αυτούς τους ανθρώπους που πέρασαν από το μικρό μας χωριό και μετακόμισαν στην γειτονιά των αγγέλων.
Η Μνήμη, ατομική και εθνική , πρέπει να μένει άσβεστη….''

Δεν υπάρχουν σχόλια: