Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Σχόλιο του Γρ. Τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σχετικά με την συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

 
Ο θλιβερός πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης, με τον αρχηγό του υπο εξαφάνιση κομματικού του συνεταίρου, επιχειρούν μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης απο τη βουλή, να εξασφαλίσουν την ψήφιση των νόμων (με τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα μέτρα) που απαιτούνται για την συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής.
Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, η μείωση των συντάξεων και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη στις τράπεζες, είναι μερικά απο αυτά. 
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν την πολιτική και εκλογική τους επιβίωση στο βωμό της εξυπηρέτησης των καπιταλιστικών συμφερόντων που τους στηρίζουν και τους συντηρούν.
Η βουλή ούτε μπορεί, ούτε θέλει να αποτυπώσει την πραγματική λαϊκή θέληση, έτσι όπως διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια, με την ανελέητη επίθεση στα εισοδήματα, το επίπεδο ζωής, τις κατακτήσεις, τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Η ίδια είναι άλλωστε που με την ψήφο ή την ανοχή της θέσπισε νόμους και διατάγματα που καταδικάζουν την πλειοψηφία της κοινωνίας στη φτώχεια, την εξαθλίωση, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την καταστροφή της δημόσιας υγείας και παιδείας.
Η πλειοψηφία της, είναι έρμαιο πιέσεων, εκβιασμών, προσωπικών φιλοδοξιών και εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων. Τίποτε δέν έχει να περιμένει η κοινωνική πλειοψηφία απο διαξιφισμούς και τεχνητές αντιπαραθέσεις απο το βήμα της βουλής.
Οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, όλοι όσοι στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα με την αβάσταχτη φορολογία, τις μειώσεις μισθών, την ακρίβεια και την κοινωνική εξαθλίωση,  έχουν κάθε λόγο να αρνηθούν έμπρακτα την "ψήφο εμπιστοσύνης" στην κυβέρνηση. Αυτοί πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να καθορίσουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις προς το δικό τους συμφέρον.
Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να ανατραπεί, κάτω απο την πάλη του εργατικού και λαικού κινήματος. Μόνο ο οργανωμένος λαός με την πάλη του μπορεί να λύσει "το πολιτικό  πρόβλημα". Για να καταργηθούν τα μνημόνια και οι τοκογλυφικές δανειακές συμβάσεις. Για να κερδίσουμε μισθούς, συντάξεις, εκπαίδευση και υγεία και να χάσει πλούτο και εξουσία η ολιγαρχία. Για να βάλουμε μπροστά από τις συνθήκες, τους κανονισμούς και της δεσμεύσεις της ευρωζώνης και της ΕΕ, τα εργατικά-λαικά δικαιώματα και όχι για μια κυβερνητική εναλλαγή στα πλαίσιά τους. Για να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό και πολιτικό  μέτωπο υπεράσπισης των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων, για να πάρουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: