Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Με επιτυχία έγινε το Τρισάγιο στο ξεχασμένο Εικονοστάσι στην Παραλία του Διστόμου ( Φωτορεπορτάζ )

*Λόγια του Λουκά Δημάκα και φωτογραφίες από το αρχείο του
Τρισάγιο στο εικονοστάσι της Παναγίας, στην Παραλία Διστόμου την 28η Οκτωβρίου 2014.
( Το παλιό εικονοστάσι που είχαν φτιάξει τότε, οι παλιοί Διστομίτες παραλιώτες, στα άλλοτε Διστομίτικα  )
Η Μνήμη- ατομική, τοπική, εθνική- πρέπει να μένει άσβεστη: Οι τόποι έχουν συνέχεια!
Συνεχίζω με όσα γράφει στην ανάρτησή της η Κονδυλία Περγαντά - και προσυπογράφω:Με αρκετή προσέλευση κόσμου, παρά την βροχή, έγινε στο Εικονοστάσι μπροστά στο ''Περοκέ'', το τρισάγιο για προς τιμή των παλικαριών που έπεσαν στα βουνά της Ηπείρου το '40. Όπως και για να να τιμήσουμε, συνολικά οι παριστάμενοι, την μνήμη των δικών μας. αλλά και να ζητήσουμε την βοήθεια της Παναγίας στη χάρη της οποίας χτίστηκε από κατοίκους το ταπεινό αυτό εικονοστάσι εκείνες τις μέρες του δύσκολου χειμώνα του ΄40 για να έχει η Παναγία υπό την σκέπη της τους φαντάρους μας.
Όσοι πήραμε αυτή την πρωτοβουλία να αναδείξουμε αυτό το "ξεχασμένο" μνημείο

θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες και φίλους μας,τον πατέρα της Ενορίας Αναλήψεως, καθώς και τους - αρκετούς και αρκετές - εκπροσώπους του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, που παρευρέθησαν στην σεμνή και ιδιαίτερα ζεστή τελετή. Στο πνεύμα της συνέχειας της ιστορίας του τόπου μας , η εκδήλωση,- ήταν στην πράξη μια παρακαταθήκη- δέσμευση όλων μας που εξασφαλίζει την συνέχεια της πρωτοβουλίας, κάθε 28η Οκτωβρίου αμέσως μετά την παρέλαση - και ουσιαστικά στην συνέχειά της, όπως φέτος!
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που δεν μπόρεσαν να παραστούν αλλά ξέρουμε ότι η σκέψη τους ήταν μαζί μας.
ΥΓ: Έχει την σημασία του ότι όλο αυτό ξεκίνησε από μια ανάρτησή μου στο FACEBOOK πριν μερικές ήμερες και χάρη στην πρωτοβουλία της Κονδυλίας και της Γιάννας Χαραλάμπους έγινε ...τελετή και όλα δείχνουν ότι θα καθιερωθεί κάθε χρόνο αφού το αγκάλιασαν και οι αρχές αμέσως! Το σημειώνω για να δείξω την σημασία των κοινωνικών δικτύων!


Δεν υπάρχουν σχόλια: