Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Ν. Ρωμανός αρνήθηκε να παραλάβει το «βραβείο» από τον Χ.Αθανασίου για την επιτυχία του στο Πανεπιστήμιο

Πηγή/Αναδημοσίευση: hitandrun.gr
Αρνήθηκε να παραστεί στη τελετή και να παραλάβει το… βραβείο  των 500 ευρώ επειδή πέρασε σε ΤΕΙ της χώρας, όντας κρατούμενος στις φυλακές του Αυλώνα, ο  Νίκος Ρωμανός, ο οποίος κατηγορείται για  την υπόθεση της ληστείας του Βελβεντού, αλλά και για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Μέσω του διευθυντή του Σχολείου του κ. Πέτρου Δαμιανού ο Νίκος Ρωμανός διαμήνυσε ότι δεν θα παραστεί στην απονομή για ιδεολογικούς λόγους:«Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θαερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει», είπε ο διεθυντής.  Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε ότι:« Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Από τους 5 μαθητές του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας που έδωσαν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις πέρασαν οι τέσσερις, ωστόσο παρόντες στη τελετή ήταν μόνο δυο. Εκτός από τον Ν. Ρωμανός που αρνήθηκε να απραλάβει το βραβείο ένας από τους επιτυχόντες μαθητές έχει μεταχθεί στις φυλακές Λάρισας και το βραβείο του το παρέλαβε ο διευθυντής του Σχολείου της φυλακής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνομίλησε αρκετή ώρα με τους μαθητές, από τους οποίους ζήτησε να μάθει τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας τους. Αρκετοί από τους κρατούμενους ζήτησαν τη δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου(5Χ5), ενώ συζητήθηκε και το θέμα της χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: