Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

40ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Λιβαδειά

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της οργάνωσης Λιβαδειάς της ΚΝΕ ,με την κύρια εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, που φέτος είχε θέμα «Για να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», φράση παρμένη απ’ την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, είχαν προηγηθεί, την Τρίτη 9/9 παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση» του Ρ.Π.Ντάτ (έκδοση «Σύγχρονη Εποχή»), από τον σ. Μάκη Μακρή καθώς και αθλητικές δραστηριότητες με θέμα «αγωνίσου, κάνε τον αθλητισμό μέρος της ζωής σου» (11/9, τουρνουά ποδοσφαίρου στο δημοτικό γήπεδο Ζαγαρά).

Την κεντρική εκδήλωση προλόγισε ο σ. Νίκος Κοτρόγιαννος, μέλος του ΣΠ της ΚΝΕ, και κύριος ομιλητής ήταν ο σ. Ρίζος Μαρούδας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και στέλεχος του Αγροτικού της Τμήματος.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιλάμβανε, εκτός από το μουσικο-αφηγητικό αφιέρωμα στα 45 χρόνια ΚΝΕ & 40 χρόνια φεστιβάλ, παρουσιάσεις DVD, οπτικοποιημένη μαθητική εργασία για την αντικατοχική αντίσταση στην Λιβαδειά και τα 10 κρεμασμένα, απ’ τους φασίστες, παλικάρια, στον ίδιο τον τόπο του φεστιβάλ , εκθέσεις σκίτσου, βιβλίου, περίπτερα νεολαίας, του ΚΕΘΕΑ, συγκροτήματα ροκ & έντεχνου λαϊκού τραγουδιού
Ήταν η δεύτερη χρονιά που η οργάνωση της ΚΝΕ επέλεξε σαν χώρο του φεστιβάλ την κεντρική πλατεία της πόλης και σ’ αυτό συνέβαλε η μαζική παρουσία νεολαίας και εργατόκοσμου πέρσι. Φέτος η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη, πράγμα που δείχνει ότι η επαφή της ΚΝΕ και του ΚΚΕ με τον λαό συνέχεια δυναμώνει.
Ας μην υποτιμάται και το γεγονός ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που σε καθημερινή βάση, αλλά και με τις διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις όπως τα φεστιβάλ της ΚΝΕ, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια κ.λπ., κάνει αισθητή την παρουσία της και τους αγώνες της στην πόλη, στις γειτονιές της, στους τόπους δουλειάς. Καμιά άλλη πολιτική δύναμη δεν έχει το κουράγιο (και την θέληση) να βγει φανερά και να διακηρύξει τις θέσεις της, για ευνόητους λόγους.

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα video και φωτογραφίες της κεντρικής εκδήλωσης κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: