Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η αλήθεια για το Δίστομο, τη Χρυσή Αυγή και οι προχειρότητες των ΜΜΕ…

Πηγή/Αναδημοσίευση: Το ποντίκι
Και στις φετινές εκλογές από τη μια ο «Καλλικράτης» με τις συνενώσεις και από την άλλη η «εύκολη» και «κίτρινη» δημοσιογραφία του εντυπωσιασμού έκαναν το θαύμα τους όσον αφορά το Δίστομο, μετατρέποντας ένα λίγο - πολύ δημοκρατικό κάστρο σε περιοχή όπου δήθεν... κυριάρχησε η Χρυσή Αυγή!!!
Λοιπόν το ναζιστικό μόρφωμα στις ευρωεκλογές στο Δίστομο (συμπεριλαμβανομένων στους ψηφίσαντες και των κατοίκων Παραλίας Διστόμου - Άσπρων Σπιτιών, που είναι εσωτερικοί μετανάστες απ’ όλη την Ελλάδα) ήρθε 6ο κόμμα, με ποσοστό μόλις 4,1, δηλαδή το μισό σχεδόν από αυτό που πήρε στην υπόλοιπη Ελλάδα! Αν, δε, αφαιρεθούν οι ψηφίσαντες την Χ.Α. κάτοικοι του οικισμού των εργατοτεχνιτών της Πεσινέ Άσπρα Σπίτια (που πάνω - κάτω θα είναι ό,τι και στην άλλη Ελλάδα), στο Δίστομο η Χ.Α. μάλλον καταποντίστηκε σε ποσοστό ±2%.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα αμιγώς στη Δημοτική Κοινότητα Διστόμου / Άσπρων Σπιτιών (δηλαδή χωρίς Αράχωβα, Αντίκυρα, Στείρι, που συναποτελούν τον ομώνυμο «καλλικρατικό» δήμο) είναι τα εξής :

ΣΥΡΙΖΑ: ψήφοι 445, ποσοστό 31,10%, Ν.Δ.: ψήφοι 283, ποσοστό 19,40%, ΠΑΣΟΚ-Ελιά: ψήφοι 217, ποσοστό 15,17%, ΚΚΕ: ψήφοι 115, ποσοστό 8,05%, Ποτάμι: ψήφοι 69, ποσοστό 4,80%, Χρυσή Αυγή: ψήφοι 59, ποσοστό 4,10%, ΑΝΕΛΛ: ψήφοι 33, ποσοστό 2,30%.

Οι κάτοικοι – και οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – του μαρτυρικού Διστόμου δικαίως είναι ενοχλημένοι με τα «τηλεοπτικά δελτία των 8» που έκαναν το άσπρο μαύρο! Γιατί οι συνάδελφοι είδαν ότι στον Δήμο Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας η Χ.Α. ήταν 3η παίρνοντας 7,93% και τη... «χρέωσαν» όλη στο – γνωστό πανελληνίως – Δίστομο, που «πουλάει» λόγω σφαγής! Και φυσικά κανείς δεν ασχολήθηκε με το γεγονός ότι η Χ.Α. είχε πάρει στη... Μύκονο του χειμώνα, την Αράχωβα, 10,02%, στη δε Αντίκυρα 9,65% και στο Δίστομο (μαζί με τα Άσπρα Σπίτια) 4,1% (αμιγώς Δίστομο ±2%). Και έτσι έβγαλαν δράκο, όπως και στις περασμένες εκλογές!!! Είναι κρίμα όμως και άδικο για το Δίστομο – και ιδίως για τη νεολαία του – να «απολογείται» για κάτι που δεν είναι αλήθεια!


Δεν υπάρχουν σχόλια: